Nici nu s-au dezmeticit bine după schimbarea de stăpân, că angajaţii Spitalului Judetean au şi luat contact, luni, cu ideile de eficientizare ale primarului Ilie Bolojan.
„Din punct de vedere al pierderilor financiare, Spitalul Judeţean a înregistrat pe primele şase luni din acest an pierderi de peste 1,3 milioane lei. Trebuie luate măsuri urgente pentru ca pierderile să fie eliminate treptat. Municipalitatea are în vedere închiderea staţionarului II de la Spitalul Judeţean şi transferarea secţiilor care funcţionează lângă Magazinul Crişul la Spitalul Judeţean în staţionarul I şi la Spitalul Municipal, după 1 ianuarie 2011”, a anunţat primarul în faţa membrilor comitetului director şi şefilor structurilor administrative.
Aceste măsuri se referă la transferul unor activităţi administrative care se defăşoară acum în spaţii închiriate, în spaţiile libere care există în incinta spitalului, pentru eliminarea cheltuielilor cu chiria, concentrarea într-o singură locaţie a unor activităţi care se desfăşoară în paralel, în ambele staţionare, spre exemplu, blocul alimentar. Edilul are veşti proaste şi pentru personalul TESA, în prezent, aproape 40 de posturi fiind în plus, faţă de normativ. „În ceea ce priveşte reducerile de personal care se impun, vă asigur că nu va exista nicio intervenţie din partea Primăriei Oradea în favoarea vreunei persoane, singurele criterii pe care vă rog să le aveţi în vedere, să fie cele de competenţă” a spus primarul Ilie Bolojan.
O altă măsură care va naşte controverse este reducerea numărului de paturi cu până la 10% într-o primă etapă. Acum, din cauza numărului de paturi prea mare, Spitalul Judeţean nu poate fi autorizat. „Global, trebuie reduse sau transferate, dacă spaţiile nu se măresc, aproximativ 250 de paturi”, se arată în comunicat. Urgentarea lucrărilor de reabilitare a secţiilor din incinta Spitalului Judeţean, care se realizează prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii, este o altă prioritate adusă în discuţia de luni.
C.GH.
Citiți principiile noastre de moderare aici!