Părinții lui Sebastian Andrei Olariu au cerut ca judecătoarea Popoviciu să nu se mai ocupe de acest caz, după ce la prima înfățișare aceasta a întrebat dacă în sală se află unul dintre cei doi studenți uciși în accidentul din localitatea 2 Mai, provocat de Vlad Pascu.
”Părţile civile au arătat că, doamna judecător – presedinte completului P2 din cadrul Judecatoriei Mangalia, a dat dovada de gravă neglijentă în administrarea dosarului atribuit spre solutionare în momentul în care, procedand la apelul părţilor, a strigat una dintre persoanele decedate în vederea prezentării cărţii de identitate a acesteia”, a reținut judecătorul care a analizat cererea de recuzare.
Părinții studenților uciși în accident au arătat că judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu trebuia să citească temeinic dosarul, iar atitudinea acesteia ar fi dus la apariția în spaţiul public a diferite opinii și comentarii: ”Părţile civile şi-au exprimat neîncrederea în efectuarea actelor de justiţie într-o modalitate temeinică şi legală, arătând că faptele doamnei judecător încalcă caracterul echitabil al procesului penal şi dovedind pe deplin neglijenţă în instrumentarea dosarului.”
[eadvert]
Motivele invocate pentru respingerea recuzării
Judecătorul care a respins, ca nefondată, cererea de recuzare la mijlocul săptămânii trecute a arătat că recuzarea se poate face doar în anumite cazuri prevăzute de lege, ”de strictă interpretare şi nu pot fi reţinute pentru orice nemulţumire a părţilor”.
Potrivit magistratului, cele menționate de rudele victimelor nu se încadrează în dispoziţiile legale referitoare la incompatibilităţi și la motivele de recuzare.
”Instanţa apreciază că judecătorul fondului nu este incompatibil să soluţioneze cauza, acesta nu şi-a exprimat părerea asupra soluţiei ce ar putea fi pronunţată în cauză, motivele invocate de către petenţi, fiind cel mult chestiuni ce ţin de pregătirea profesională a doamnei judecător. Dacă s-ar accepta contrariul, orice parte nemulţumită de conduita unui anume judecător ar face o cerere de recuzare prin care ar urmări înlăturarea acestuia de la judecarea cauzei, lucru care este de neacceptat într-un stat de drept”, a explicat judecătorul.
Acesta a explicat că, pentru motivele ce ţin de conduita sau pregătirea profesională a unui magistrat, poate fi sesizată Inspecţia Judiciară, care să analizeze situația, ”judecătorul chemat să decidă asupra recuzării neavând acest drept”.
Trimite articolul
XEu zic ca a fi dat un semn ca a fost intimidata femeia,asa merge în tara asta corupta, dacă nu ești ca ei te rezolva ăstea sau te intimidează te șantajează cati rezolva familia ect Rrroommania adică.
-
Biata de ea,chiar imi este mila cand ma gandesc cum este ea,in marea ei nesimtire si aroganta,intimdata.Daca iti omora un nemernic copilul si nimereai o astfel de caricatura de judecator la proces sunt sigur ca altfel gandeai.
ce frumusete de femeie sigur au amenintato aia care vrea so recuzeze aia au relati si vrea sa ii faca rau