Acesta era de 187,2 metri şi fost deţinut de Burgos din Spania, caltaboşul spaniolilor având o altă compoziţie, conţinând şi sânge.
Caltaboşul bihorenilor avea în compoziţie doar carne şi măruntaie din porc, orez şi condimente şi măsoară 208,2 metri.
„Am folosit la caltaboşul nostru 37 de kilograme de ficat, 15 kilograme de plămâni, rinichi şi alte măruntaie de porc, 55 de kilograme de cap de porc (grăsimi, slănină şi carne de porc) şi 42 de kilograme de orez. Condimente: două kilograme de piper, două kilograme de cimbru, 30 de plicuri a 50 de grame de enibahar, cinci kilograme de sare. Maţele sunt în lungime de 18 – 20 de metri fiecare şi sunt îmbinate de măcelarii noştri într-un mod tradiţional ştiut numai de ei”, a precizat Ioan Covaci.
„Băieţii au muncit foarte mult, până după ora 14:30. Tot caltaboşul este vândut, ultima bucată fiind achiziţionată de Aurel Tămaş, care susţine un concert pe scena Festivalului”, ne-a informat Nicolae Pop, directorul Festivalului.
[related-post post_id=”2152128″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!