Astfel, peste 4200 de preşcolari şi elevi s-au înscris la “Şcoala Vieţii”, activitate organizată anual de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Numărul mare de cereri îl depăşeşte pe cel de anul trecut (3000) şi este dovada faptului că minorii (pe lângă senzaţionalul ce îl trăiesc văzând dotarea şi exerciţiile pompierilor) sunt dornici să afle cum se pot salva din situaţii de urgenţă, mulţi dintre ei declarând după astfel de vizite că vor să devină la rândul lor pompieri.
Şi în Brătianu
De luni, 7 aprilie a.c. şi până vineri inclusiv, la sediile ISU din Oradea şi judeţ, copiii vor fi grupaţi pe ateliere special concepute pentru ei, pentru a afla mai uşor despre modalităţile prin care pot să-şi protejeze viaţa în diverse situaţii de urgenţă. Copiii vor afla şi despre viaţa şi activitatea pompierilor militari şi vor putea adresa întrebări salvatorilor în legătură cu atitudinea şi modul de acţiune în diverse situaţii de urgenţă.
Mai mult, miercuri şi joi, un echipaj de pompieri militari va fi prezent în Parcul I.C. Brătianu, unde pompierii vor prezenta elevilor o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi le vor oferi sfaturi cu privire la modul de prevenire a situaţiilor de urgenţă.
Astfel de lecţii devenite deja tradiţie pentru ISU Crişana Bihor sunt extraordinar de bine primite şi recepţionate de către preşcolari şi elevi. Mai mult, prin astfel de activităţi „live” este mult probabil că minorii vor ţine minte o sumedenie de măsuri pentru protecţia lor şi a celor din jur şi prin urmare, la o atare situaţie de urgenţă, ei au şanse în plus să nu se piardă repede cu firea ci să acţioneze corect, să se salveze şi să îi ajute şi pe cei dragi ai lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!