Oamenii legii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a actelor ilicite de comerț, pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.
[eadvert]
În cadrul acțiunii au fost legitimate 1.270 de persoane, 735 de autovehicule au fost verificate, iar 42 de societăți comerciale și agenți de pază au fost controlate.
Potrivit comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, au fost aplicate 720 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 223.580 de lei,
„Polițiștii au reținut 66 de permise de conducere, au fost confiscați 15 metri cubi de material lemnos, au fost confiscate 600 de țigarete nemarcate legal și au fost confiscați 507 lei, reprezentând bani nefiscalizați. De asemenea au fost depistate 48 de persoane fără adăpost, care au fost legitimate și, ulterior, îndrumate înspre localitățile de domiciliu”, precizează comisar-șef Fărcuța.
Mulți vitezomani
Majoritatea sancțiunilor aplicate șoferilor au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză. Astfel, din 666 de șoferi amendați, 467 au fost sancționate pentru depășirea vitezei legale.
„Alte 38 (7.000 de lei) de sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 2 sancțiuni (4.000 de lei) au fost aplicate potrivit prevederilor H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, alte 6 sancțiuni (700 de lei) au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 333/2003, 4 (6.000 de lei) la O.U.G. nr.28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 (1.200 de lei) potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 2 sancțiuni (4.000 de lei) au fost aplicate potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, mai transmite Fărcuța.
Cu 136 km/h
Recordul de viteză a fost înregistrat de un bărbat de 35 de ani din Oradea. Acesta a fost înregistrat cu radarul în timp ce conducea un autoturism cu 136 km/h pe DN 1, pe un sector în care viteza admisă este de 70 km/h.
Tot vineri, un tânăr de 20 de ani a fost prins în timp ce circula cu 120 km/h pe strada Matei Corvin din Oradea.
Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
Trimite articolul
XA-si dori sa citesc odata ca politistii au stat 8 ore in intersectiile principale si au dirijat circulatia,
au patrulat pe jos ziua si noaptea, au indrumat pentru preventie. Aicea deja este o haita care vaneaza cetateanul si
din asta a facut un sport national.Nu zic ca contravenientii nu trebuiesc sanctionat,ori mai putin pecuniar ar trebuii,nu sa le bagi
mana-n jeb de cate ori calca stramb,ce mai degraba sa-l restrictionezi sa mai circule.
val 3 care este trebe spălat mâini polițiști masca vacin vacin vacin trebe
-
Hai spune cine,cine,cine, cine,cine,
Cine te iubește mai mult decât mineeeee !-
Ioooooo!!!
-
-
Ha?
-
Ești puțin retardat.
asta ar putea fi zi de zi…nu doar in doua zile…asta ca sa se inteleaga cat de multi imbecili sunt pe drumuri la volan…poate asa nu ar mai fi atatea accidente si vieti nenorocite 🙁
Pai tre sa scoată statul si primarelul banu’ ca din parcări,strand cu pandenia nu o iesit super profit amu ii mana pe gunoaiele astea sa stoarca bani de la cetatean,orice iti gaseste masca,distanta sociala,viteza orice le trec prin cap doar sa iti dea amenda.Tare ma bucur când vad cate un prost de copoi mort cum a fost ala pe motocicleta
militienii in fiecare saptamana ies la amenzi nu-i intereseaza pe ei disciplinarea soferilor ci sa dea amenzi cat mai mari din care se pare ca ei primesc prime speciale iar o patrte din aenzi se duc catre primaria oradea are le-a cumparat aparatele moderne radar, ceea ce este ilegal, ei ar trebui sa stea in strada tot timpul nu sa iasa la dat de amenzi.
Poza aia cu radarul pe geamul din spate spune tot despre Rutieristii nostrii. In foarte putin cazuri actiunea lor este una constructiva, de indrumare si ghidare a soferului. Majoritatea sunt de tipul haiduciei.