Femeia ştia că are malformaţii congenitale şi a aflat că problema ei se poate rezolva printr-o intervenţie chirurgicală specială, chiar la noi în ţară. Medicii de la un spital de prestigiu din ţară au sfătuit-o să apeleze, pentru operaţie, la Spitalul Pelican din Oradea.
Malformaţie şi tumori
Executarea unei operaţii speciale, pentru rezolvarea malformaţiilor şi a operaţiei plastice, printr-o tehnică specială, se realizează şi la Bucureşti (de către dr. Bogdan Marinescu), dar şi la Oradea. Pentru pacientă mai era o alternativă: o clinică din Viena.
Aşa a ajuns la Spitalul Pelican, iar dr. Petru Chitulea, care a mai executat o astfel de intervenţie acum 12 ani, a decis să folosească aceeaşi tehnică, cea mai bună pe plan mondial, de reconstrucţie a organelor genitale (tehnica Vacchetti). Această procedură este mult mai puţin agresivă decât procedura clasică şi comportă riscuri mult mai mici.
Cu toate acestea, medicul spune că acest caz a fost mai complicat decât cel efectuat în anul 2000 din cel puţin două motive: malformaţia majoră (Mayer Rokitansky) suferită este foarte rară (1 caz la circa 100.000 de femei), s-a impus îndepărtarea a două tumori genitale delicate şi abia apoi intervenţia plastică de reconstrucţie. Dr. Chitulea spune că de-a lungul carierei, a mai întâlnit patru astfel de cazuri de malformaţii la organele genitale, două dintre paciente rezolvându-le cu succes.
Operaţia a durat circa două ore şi a decurs fără complicaţii.
Femeia a fost vineri externată în stare bună de sănătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!