Potrivit tion.ro doctorul Virgil Musta este în prima linie în lupta cu Covid-19 la Spitalul Victor Babeș din Timișoara încă de la primul pacient cu această afecțiune care a fost internat în unitatea sanitară. De altfel, împreună cu echipa din care face parte, a vindecat sute de pacienți cu Covid-19 în această pandemie. Acum, doctorul face câteva recomandări pentru cei care suspectează că au Covid-19, care sunt simptomele și cum trebuie acționat la apariția acestora. Recomandările se adresează și celor cărora li se recomandă tratament acasă, în izolare, și explică semnele care trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluare în spital, pentru că pot anunța o evoluție posibil severă a bolii.
„Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume și mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a ști cum să acționați:
1. La apariția oricărui simptom care ar putea sugera că sunteți răcit, izolați-vă la domiciliu, urmăriți evoluția și discutați permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecție SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu.
2. Dacă sunteți depistat pozitiv, țineți legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi medicii specialiști de la Victor Babeș avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie și ne informăm reciproc în interesul pacienților.
3.Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluare în spital, pentru că pot anunța o evoluție posibil severă a boli:
· febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate
· tuse seacă iritativă intensă, însoțită de dureri toracice
· dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă
· senzația de lipsă de aer
4. Dacă starea dumneavoastră se înrăutățește, nu stați acasă până nu mai puteți respira sau până aveți dificultate mare în respirație, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva.
Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiți și mai prudenți!
5. În evoluția bolii există riscul, chiar și la persoanele cu forme ușoare, ca între a 7-a și a 10-a zi, inflamația să crească și să evolueze spre o formă severă. În această perioadă a bolii fiți foarte atenți, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anuntați medicul de familie și prezentați-vă urgent la spital pentru a fi evaluați”, transmite doctorul Virgil Musta.
Doctorul Musta transmite că îi pare rău că vine cu aceste recomandări chiar de 1 Decembrie, în zi de sărbătoare, dar „nu pot să nu le fac, având în vedere realitatea dură pe care eu și colegii mei (și din păcate mulți pacienți) o resimțim”.
„Îmi pare rău că acum, în zi de sărbătoare, am venit și cu aceste recomandări care ne reamintesc că nu avem un 1 Decembrie normal, dar nu pot să nu le fac, având în vedere realitatea dură pe care eu și colegii mei (și din păcate mulți pacienți) o resimțim. O fac asumându-mi senzația neplăcută pentru unii că insist pe această temă, dar cu speranța că aceste recomandări pot fi de real ajutor, pentru cei aflați în suferință. Dar, cu speranță și cu încredere, în această zi de sărbătoare a identității noastre naționale, o zi care ne reamintește cât de important este să fim uniți și nu dezbinați, mai ales la greu, doresc din tot sufletul: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”., doctor Virgil Musta.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!