Aproape 600.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României, într-o singură zi, sâmbătă, potrivit Poliției de Frontieră.
„Ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria”, a transmis instituția, printr-un comunicat de presă.
Duminică, cel mai mult se aștepta la punctele de trecere de la Săcueni și Valea lui Mihai, 40 de minute. În Borș I și II, timpii de așteptare erau 30 de minute, potrivit site-ului politiadefrontieră.ro. La frontiera cu Ungaria, cele mai aglomerate puncte de trecere erau în județul Satu Mare, unde se aștepta și 60 de minute.
[eadvert]
Potrivit Poliției de Frontieră, pentru minivacanța de Sfânta Maria, „în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic, s-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum și echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi”. Totodată, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren.
„Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru”, arată sursa citată.
„În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la granița cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor, utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud”, recomandă polițiștii de frontieră.
Cei care plănuiesc să treacă frontiera sunt rugați să ia în seamă câteva recomandări ale Poliției de Frontieră: verificarea valabilităţii documentului de călătorie și deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor, cu recomandarea ca părinţii, înainte de plecare, să consulte condiţiile de călătorie în străinătate pentru minorii cetăţeni români. Totodată, șoferii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare și dovada inspecției tehnice periodice.
„Și nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, spune sursa citată.
La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere, după cum urmează:
pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor
pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Borş – Artand
P.T.F. Bors II- Nagykereki
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Săcuieni – Letavertes
pe raza jud. Satu Mare: T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima
Citiți principiile noastre de moderare aici!