Puplicul prezent vineri la Posticum s-a bucurat de interpretarea extraordinară a unor partituri semnate de Joseph Haydn, W.A. Mozart, Maurice Ravel, Darius Milhaud. Cei trei invitați speciali care i-au încântat pe cei prezenți cu lucrări din clasicismul rococo-ului, exotismul impresionismului și aventurile avantgardiste de factură kafkiană (György Kurtág) sunt: Adriana Paler-Nicolescu, Dana Babos și Bogdan Scurtu.
Pianista Adriana Paler-Nicolescu a susţinut recitaluri şi concerte în România (inclusiv la Ateneu, Bucuresti), Austria (inclusiv Konzerthaus, Viena), Ungaria (inclusiv la concertul aniversar cu și pentru György Kurtag, 2016, Budapesta), Germania, Italia, Franţa, Anglia, Cuba, Elveţia, Portugalia şi Croaţia. A înregistrat CD-uri în urma diferitelor concerte live, în Engelberg, Elveţia, în Mannheim, Germania, și în ORF (societatea de radio) Wien ca laureată a premiului I pentru interpretarea repertoriului clasic vienez în 2005.
Mezzo-soprana Dana Babos, născută la Oradea, și-a terminat studiile superioare de canto la Universitatea de muzică din Viena, sub îndrumarea Prof. univ. Ingrid Doll, Prof. univ. Georgia Michaelides și solistei Eliza Marian-Zurmann. A participat la numeroase evenimente culturale și turnee în Austria, Ungaria, Suedia și Germania. Pe lângă activitățile solistice s-a dedicat domeniului pedagogic și științific. Momentan este profesoară de canto la Școala de muzică Johann Sebastian Bach din Viena și colaborează cu Corul Operei din Viena pentru proiecte internaționale.
Clarinetistul Bogdan Scurtu a apărut în concert la Carnegie Hall și Merkin Hall în New York City și a concertat alături de ansambluri precum Argento Ensemble și Contemporary Chamber Players, Palm Beach Opera, American Mozart Orchestra, SouthWest Florida Symphony și fosta Florida Symphony. Un avid interpret de muzică nouă, Bogdan Scurtu a colaborat în concert cu compozitori precum George Crumb, Tristán Murail, Sheila Silver sau Mark Gustavson.
Dr. Scurtu a publicat numaroase articole de istoria și teoria muzicii în publicații academice; a predat clarinet, istoria muzicii, analiză Schenkeriană, muzică de cameră și alte cursuri la Stony Brook University (State University of New York), Long Island Conservatory și la Universitatea Transilvania Brașov. Din 2016 Dr. Scurtu este lector titular la catedra de clarinet de la Universitatea din Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!