Iniţial programat pe 21 august dar amânat din cauza furtunii, concertul „Corzi în dialog” a fost reprogramat pe sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:00, în piațeta din spatele Teatrului. În cadrul recitalului își dau concursul Andrada Ciupeiu la vioară și Ionuț Chiș la violă. Accesul la concert este gratuit.
„De obicei stăm mai ascunși, deoarece în ansamblu devenim cu toții un singur organism – orchestra. De data aceasta însă, facem un pas în față şi ne prezentăm. Cine suntem și ce facem noi? În esență, stabilim conexiuni. Ne metamorfozăm și comunicăm prin intermediul muzicii. Dar cel mai important, noi dăruim. Iar Corzi în dialog / INITIO 2024 este despre asta, despre deschidere și dăruire. Doar să fiți deschiși ca să primiți”, spune Andrada Ciupeiu.
Programul concertului cuprinde lucările: Duo pentru vioară și violă nr 2, K424 de W.A. Mozart, de G.F. Handel/J. Halvorsen, mixaj de piese crossover transcrise pentru vioară și violă.
Andrada Ciupeiu este laureată la numeroase concursuri naționale și internaționale de vioară și muzică de cameră. A absolvit Academia națională de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea violoniștilor Casiu Barbu și Nicușor Silaghi. A participat la mai multe cursuri de măiestrie, iar în 2021 a obținut titlul de Doctor în Muzică la Universitatea Transilvania din Brașov și Doctor în Arte vizuale în anul 2015, la Universitatea de Vest din Timișoara.
Andrada este lector universitar dr. al Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea, artist instrumentist al Filarmonicii de Stat din Oradea, fondator și președinte al Asociației culturale Aesthete şi membru al Fundației „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.
Ionuţ Chiş s-a născut în 1999 în Zalău, unde a absolvit Liceul de muzică „Ioan Sima” sub îndrumarea prof. Titus Câmpean și Ionuț Dârjan. Din anul 2018 a venit în Oradea, odată cu începerea studiilor la Facultatea de Arte, Departamentul Muzică. În anul 2022 a obținut diploma de licență la vioară la catedra lect. univ. dr. Andrada Ciupeiu, în 2023 la violă, și în 2024 şi-a finalizat studiile în cadrul masterului. În perioada studenţiei a participat la numeroase concursuri și masterclass-uri care au ajutat la formarea sa ca instrumentist. Printre acestea se numără Concursul Național De Interpretare ,,Eduard Caudella” Iași şi Concurs Internațional de Interpretare instrumentală și vocală Oradea.
De asemenea împreună cu colegul său Radu Herțe a fost selectat pentru a participa la prima ediție a Masterclass-ului Atelier de Muzică de Cameră. Cursurile au fost ținute de către membrii Cvartetului Arcadia. Masterclass-ul s-a finalizat cu un recital la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”. A mai participat la Masterclass-uri cu: Ana Torok, Răsvan Dumitru, Traian Boală, Zsolt Torok, Vlad Răceu, Nagy Kalman.
Citiți principiile noastre de moderare aici!