Primele centre fixe de recenzare deschise săptămâna trecută și-au dovedit utilitatea, astfel încât municipalitatea anunță înființarea unora suplimentare, doar că mai aproape de cetățeni, în cartiere.
„Pentru a veni în întâmpinarea populației care încă nu s-a recenzat și pentru a evita aglomerația, de luni, 18 iulie, se deschid în Oradea alte cinci puncte fixe de recenzare. Acestea sunt situate în următoarele locații: Centrul Social Multifuncțional Nufărul nr. 47, Bl. D111 (Nufărul), Centrul Social Multifuncțional Ioșia I, str. Alexandru Cazaban nr. 51 (Ioșia), Centrul Social Multifuncțional Ioșia II, str. Aleea Călinului nr. 9 (Ioșia), Centrul Social Multifuncțional Rogerius I, str. Ep. Ioan Suciu nr. 1, Bl ZP 1 (Rogerius) și Centrul Social Multifuncțional Rogerius II, str. Sf. Apostol Andrei nr. 58, Bl C30 (Decebal)”, transmite Primăria.
De o săptămână sunt funcționale deja trei puncte fixe amenajate în Oradea pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora, situate la Primărie (în Piramidă), la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea (str. Primăriei nr. 42) și la Direcția Județeană de Statistică (str. George Barițiu) nr. 16.
„Toate cele 8 centre vor fi deschise până în 24 iulie, de luni până duminică, între orele 08:00-18:00”, transmite municipalitatea.
Reședința, locul unde locuiești, nu adresa din CI!
Municipalitatea vine cu o precizare importantă pentru cei care trăiesc în Oradea, chiar dacă au domiciliul din actele de indetitate în alte localități.
„Pentru că s-a constatat în teren că unele persoane s-au recenzat în alte localități din județ, unde merg la țară la sfârșit de săptămână, deși ele locuiesc în Oradea, lucrează în Oradea, au copii la școală în Oradea, reamintim că reședința obișnuită înseamnă locul în care o persoană își petrece în mod normal perioada de odihnă zilnică, independent de absențele temporare în scopul recreerii. Prin urmare, reședința obișnuită nu este în mod obligatoriu cea trecută pe cartea de identitate, ci cea în care se locuiește în mod normal. Oamenii trebuie să știe că datele se colectează de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România”, insistă Primăria în comunicat.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!