„Acum suntem în zona străzii Salcâmilor cu o echipă respectiv pe strada Densuşianu, pe porţiunea cuprinsă între străzile Ibsen şi Lăpuşului, cu cealaltă. De mâine (azi, n.r.) începem să lăsăm invitaţii şi celor de la bloc, din vecinătate, să se prezinte cu animalele la corturile din apropiere. Cei din Calea Aradului sau Goga pot veni la cortul din Parcul Ghioceilor iar cei din blocurile de pe B-dul Magheru sau din Parcul Traian se pot prezenta la cel din Parcul Munctorilor. Poliţia va lăsa la fiecare scară o înştiinţare şi vom contacta şi preşedinţii asociaţiilor din proprietari, ca să-i informăm de campanie. Echipele vor parcurge şi aceste străzi, dar dorim să-i informăm pe cei interesaţi unde ne pot găsi”, a spus, ieri, Mircea Stejeran, şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, coordonatorul recensământului canin.
În cifre
Acesta precizează că, până acum, nu s-a prezentat aproape niciun proprietar de câine pentru recenzare dintre cei care locuiesc la bloc. Cei care se gândesc să omită cu bună ştiinţă recenzarea animalului de companie, trebuie să ştie că reprezentanţii Primăriei şi ai Poliţiei locale au la îndemână o pârghie de rezervă pentru a depista câinii din apartamente: registrele cu animalele din bloc, conduse de conducea fiecărei asociații de proprietari, ştiut fiind că pentru orice animal de companie deţinut într-o clădire comună este nevoie de acordul a două treimi dintre locatari.
„Peste 2.800 de câini au fost înregistraţi de cele două echipe. 2.500 au fost şi microcipaţi, aproximativ 300 aveau deja microcipuri”, mai spune funcţionarul Primăriei. Entuziasmul pentru sterilizarea animalelor este, însă, foarte moderat. Dintre cei care şi-au înregistrat animalele în registrele Primăriei, doar 300 s-au programat pentru neutralizarea animalului. „Vor fi cel puţin o mie care vor opta pentru asta”, estimează Stejărean. „Vreo 36 – 40 de câini sunt deja sterilizaţi în campania asta”, mai precizează el.
Funcţionarul zice că, de la demararea recensământului, echipele au fost primite şi cu refuzuri pe la porţile oamenilor. „Unii ne-au spus că n-au vreme să le cipam câinele sau că nu îl pot prinde, şi atunci le-am lăsat invitaţii să se prezinte la cort. Dacă în câteva zile n-au venit, au fost cautaţi de cei de la Poliţia Locală care le-au pus în vedere că refuzul de-a înregistra animalul se pedepseşte cu amendă”, spune şeful din cadrul Direcţiei Tehnice. Regulamentul de recenzare a câinilor prevede amenzi cuprinse între 300 şi 600 de lei pentru refuzul înregistrării.
Recensamant sub presiunea amenzii
Citiți principiile noastre de moderare aici!