Aglomeraţie deja la concursul „Şcoala fără violenţă”, organizat de către Poliţia Bihor din 18 până în 20 martie a.c. Concursul, iniţiat pe plan local acum opt ani, se bucură de interes maxim din partea copiilor de gimnaziu şi liceu, graţie probelor concepute cu mare atenţie de poliţiştii de la Compartimentul de prevenire a Criminalităţii.
La teorii
Anul acesta, probele teoretice de la ambele categorii de concurenţi, elevi de gimnaziu respectiv de liceu, sunt pregătite de omul de radio (de la Radio România Actualităţi) şi specialist de talie mondială în jocuri logice – orădeanul Stelian Radu Cacuci, preşedintele şi fondatorul Asociaţiei „Logic Club”- România.
Liceenii vor trebui, la proba teoretică, să dezlege un rebus, cuvinte încrucişate din domeniul prevenirii criminalităţii, probă pentru care vor avea la dispoziţie 30 de minute. Ca să se descurce, concurenţii vor avea la dispoziţie definiţii des utilizate de poliţiştii de prevenire, care, odată înţelese, vor conduce la descifrarea cuvântului „cheie”. În momentul înscrierii, echipajele concurente vor primi de la organizatori un set de materiale cu noţiuni generale din domeniul prevenirii criminalităţii, care vor constitui punct de plecare în găsirea cuvintelor „cheie” din rebus. Această probă va fi realizată în parteneriat cu Asociaţia „Logic Club”- România. În vederea realizării probei, Radu Cacuci primeşte de la poliţiştii de prevenire un set de cuvinte tehnice, pe care să le folosească în conceperea rebusului.
Pentru gimnaziu
Pentru proba teoretică la gimnaziu, concurenţii vor trebui să parcurgă un labirint în interiorul căruia elevii vor trebui să aleagă traseul corect pe care trebuie să-l parcurgă în siguranţă de la şcoală – acasă, iar pe traseu vor descoperi cuvinte sau litere „cheie”, care să-i sprijine în alegerea traseului corect.
Totodată, cuvintele „cheie” sau literele recuperate în timpul parcurgerii traseului din labirint vor compune, la final, un mesaj preventiv. După cum Jb a publicat deja în numărul de luni, 2 martie, a.c., la această probă vor participa trei elevi, iar timpul alocat va fi de 30 minute.
Şi această probă va fi realizată tot în parteneriat cu Asociaţia „Logic Club” – România,
Ce e asociaţia?
Asociaţia Logic Club România (Logic Club Romania Association) este unica reprezentantă a ţării noastre, membră a Federaţiei Internaţionale de Rebus (World Puzzle Federation – WPF). Federaţia Mondială de Rebus (WPF) este o organizaţie internaţională dedicată jocurilor logice şi se ghidează după standardele olimpice, reunind rebusişti din întreaga lume la Campionatul Mondial de Rebus (World Puzzle Championship – WPC) şi la Campionatul Mondial de Sudoku (World Sudoku Championship – WSC), competiţii ce se desfășoară anual.
România a fost membră a Federaţiei Internaţionale de Rebus (WPF) din anul 1993 până în anul 2000, meritul afilierii revenindu-i puzzler-ului Ovidiu Şperlea, în prezent rezident în Germania. Au urmat cinci ani în care România participa ca ţară „tolerată” la Campionatele Mondiale de Rebus. Înfiinţată de Stelian Radu Cacuci în anul 2005, Asociaţia Logic Club România a făcut demersurile necesare pentru re-afilierea ţării noastre pe lângă WPF, fapt ce s-a produs un an mai târziu. Aşadar, din 2006, România este, din nou, membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Rebus şi este reprezentată, la congresele şi campionatele mondiale ale WPF, de către Asociaţia Logic Club România.
Scopul Asociației Logic Club România este să dezvolte și să susțină standardele internaționale de dezlegare pentru jocurile logice și sudoku în România. Asociația e non-profit, formată/compusă de/din cei mai buni competitori din România şi încurajează oamenii să se îndrepte spre acest sport – jocurile logice – mai ales în școli și universități.
Citiți principiile noastre de moderare aici!