Aflat în concediu de odihnă, actualul director al ABA Crişuri, Pasztor Sandor, ne-a declarat miercuri că poate face public raportul auditului intern dar că a rezolvat deja problema materialelor care umpleau fără rost depozitele instituţiei. „Putem face public raportul auditului intern care s-a făcut, după regulă, la schimbarea conducerii. Nu vreau să-i apăr pe predecesorii mei însă nu am ştiinţă să conţină elemente spectaculoase privind achiziţiile. Vă pot asigura doar că după ce am fost instalat la conducere am rezolvat rapid problema materialelor care ocupau spaţiile din depozitul de echipamente al instituţiei. O mare parte nu erau recepţionate ci se aflau în custodie. Ca atare, am notificat firma bucureşteană care ni le-a trimis să vină să şi le ridice în termen de 30 de zile căci altfel vom percepe taxă de custodie. A venit şi le-a luat. Erau cizme, becuri şi alte obiecte care cred că s-au achiziţionat la nivel naţional şi au fost apoi distribuite la direcţii. Însă direcţiile nu prea au avut bani să le achite. Anul acesta nu am făcut achiziţii”, ne-a spus Pasztor Sandor.
15% angajaţi în exces
Noul director al ABA Crişuri recunoaşte însă că se confruntă cu o problemă delicată din cauza organigramei „moştenite”.
„Sunt de acord că în ultimii doi ani s-au făcut angajări într-un mod destul de neglijent. S-au făcut angajări destul de mult astfel că schema de personal e cu 15 – 18% mai încărcată deşi din februarie eu nu am mai angajat pe nimeni. Le-am şi spus salariaţilor că trebuie să strângem cureaua şi că foarte probabil vom fi nevoiţi să facem disponibilizări întrucât economia se contractă în toată ţara. Noi avem 530 de angajaţi în condiţiile în care numărul mediu per administraţie, la nivel naţional, este de 498”, ne-a mai relatat Pasztor.
Întrebat dacă va ţine cont de recomandarea deputatului Lucia Varga privind disponibilizarea „ultimilor veniţi”, Pasztor Sandor a nuanţat problema.
„E logic să păstrăm profesioniştii care au o experienţă de 10 – 20 de ani faţă de angajaţii de un an de zile. Totuşi, eu încerc să acord autonomie şefilor de secţii şi servicii, fiindcă ei îşi cunosc cel mai bine subordonaţii”, a încheiat Pasztor.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!