Primăria Oradea și-a dobândit un un titlu de glorie pe plan național pentru modul în care implementează proiecte și epuizează disponibilul de finanțare europeană. Este, însă, într-o întârziere flagrantă cu proiectul care ar crea beneficii directe în buzunarele câtorva sute de orădeni – reabilitarea termică a blocurilor de locuințe.
[eadvert]
Din cauza prețurilor subestimate, în opinia firmelor și pe fondul unui avânt clar al sectorului de construcții, municipalitatea găsește cu greu executanți pentru anveloparea blocurilor.
Până acum, Direcția Managementul Proiectelor cu Finanțare Internațională a reușit să contracteze reabilitarea a doar patru blocuri. „Nouă blocuri sunt în evaluarea ofertelor tehnice și financiare, iar 34 sunt în achiziție, unele lansate a patra sau a cincea oară, fără să se prezinte vreun ofertant”, transmite Mihaela Neag, coordonatoarea acestui proiect.
După consultări cu constructorii, municipalitatea a ajustat în mai multe rânduri atât prețul ofertat cât și termenul de execuție al lucrărilor.
Acum, în septembrie, spre exemplu, au fost repuse în licitație câteva loturi de lucrări: blocurile AN4, de pe str. Morii nr. 7, AN120, AN 121, PB 117 de pe str. Mesteșugarilor nr. 71, R119, de pe Meșteșugarilor nr. 71, AN 122 și AN 123 de pe Meșteșugarilor nr. 73/C sau AN 124 de pe Meșteșugarilor nr. 73.
În acest exercițiu financiar european, Primăria a intrat cu angajamentul anvelopării a 47 de blocuri. Bugetul total alocat acestora este de peste 25 de milioane de lei. Termenul iniţial de implementare urma să expire la începutul acestui an, dar a fost prelungit cu perioada maximă posibilă, de 12 luni.
Trimite articolul
XSunt peste 2000 de blocuri in oras, daca se fac intre 20-50 maxim pe an se vor finaliza asa de repede ca si cele 300 de strazi neasfaltate promise ca vor fi asfaltate de 10 ani incoace tot terminate sunt.
Nu inteleg de ce ,luand exemplul altor primarii,Primaria Oradea nu infiinteaza propria companie pentru reabilitari de blocuri?Oare nu ar fi benefic pentru bugetul local si mai ales pentru cei ce asteapta de ani de zile reabilitarea blocurilor lor?Singurul impediment ar putea fi angajarea unor resposabilitati si zicala ;puneti osul la munca;!!!
-
Numai ca nu toti de la blocuri isi permit sa scoata intre 1000-1500 euro cat costa o reabilitare termica la un bloc. Trebuie gasita o metoda ca oamenii sa fie ajutati, avand in vedere ca suntem pe ultimul loc la salarii si venituri.
-
Cornele draga, daca nu ai mai vota PSD-ul, daca nu te-ai mai plange atata, daca ai fi suficient de barbat sa nu fii troll, te-ai angaja si tu pe unul din acele santiere si ai duce si tu 1000 de euro acasa si nu te-ai mai plange atata. Dar tu esti doar plangacios. Si troll. Si pesedist. Si slab. Munceste ceva, BARBATELE!!!
-
Bag de seamă că trollu’…ești tu,Mr.Geo!
De unde știi că omul nu muncește?
De ce neapărat trebuie să fie psd-ist?
Comentariul tău, este tipic persoanelor cu creierul prăjit. -
Bai Geo esti prost de bubui. Eu stau la casa si am bani si nu votez Psd. Am spus realitatea dar tu nu stii sa vb numai politica si de partide. Se pare ca tu esti o sluga a unui partid. Interesul in oradea e sa nu se reabiliteze ca sa se poata acoperii pierderile de la CET sa faca primaria profit.
-
Mai Geo am firma mea si am mai mult bani cactine si chiar muncesc pt a face bani. Daca iau apararea unor oameni ce nu au bani. Cati crezi ca pot scoate 1500 euro asa dupa o zi pe alta?
-
nu esti tare destept, pacat ca semnalizezi. spune-i asta vecinei mele de 90 ani cu pensie de 600 ron…
-
-
Vor fi impozitate cu 500% blocurile cu fatade deteriorate, banuiesc ca si fatadele murdare vor intra ca sa poate sa impoziteze pe toata lumea din blocuri cu 500%. Deci se rezolva scaderea incasarilor din taxe pe perioada pandemiei.
Dece Primaria Oradea nu-si constituie propria companie de reabilitare?Trebuie sa muncim si sa ne angajam responsabilitati!
-
asa ca sa nu se reinfiinteze firmele cu statul la stat! Intelegi? Nici nu poti sa gandesti la ce preturi si la ce pierderi ar ajunge acele firme de stat! Poti intelege? Nu vezi ce s-a intamplat cu toate firmele de stat? Gauri negre pentyru politruci si mafia locala! Intelegi!?
Vrajeala ca nu găsesc constructori ,primăria nu le da autorizatie pentru reabilitarea termică a blocurilor.
-
Din păcate nu s-au luat in calcul preturile reale ale materialelor de construcții si nici faptul ca salariile minime ale celor din construcții au crescut la 3000 ron brut (2400 ron net) plus tichete etc. Aceste creșteri nu au fost luate in calcul, licitațiile pornesc de la preturi ireale, așadar nu sunt firme dornice sa iasă din start pe pierdere. Daca ar fi reale, cu siguranță ar fi si doritori.