ORADEA – Primarul Bolojan anunţă o colaborare cu RCS&RDS pentru sprijinirea poloiştilor campioni, dar şi a spitalelor orădene. Astfel, RCS&RDS e dispusă să sponsorizeze costul facturilor pe care în momentul de faţă Primăria şi instituţiile subordonate le plătesc la alte companii de telefonie.
Bineînţeles, condiţia ar fi ca municipalitatea să treacă toate contractele de telefonie pe reţeaua RDS&RCS. Anul trecut, media lunară a facturilor telefonice ale Primăriei, mai puţin cele către RDS&RCS, era de circa un miliard de lei vechi, astfel că sponsorizarea se anunţă una consistentă. În plus, numerele folosite până acum de autorităţile locale vor fi păstrate şi după trecerea pe RCS&RDS.
Primarul Bolojan a anunţat ieri că a ajuns la un acord de principiu cu RCS&RDS pentru ca telefoanele Primăriei şi ale instituţiilor subordonate să treacă în reţeaua RCS&RDS. În schimb, plăţile lunare de circa un miliard de lei pentru facturile telefonice către alte companii de telefonie vor fi redirecţionate de către RCS&RDS spre echipa de polo CSM şi proiecte de sănătate, printr-un mecanism de sponsorizare.
Asfel, prin protocol, RDS&RCS se obligă să vireze integral, în termen de zece zile, sumele încasate ca sponsorizări ale unor activităţi de sport şi sănătate, cu precădere spre polo şi spitalele de sub tutela municipalității. „Anul trecut municipalitatea a cheltuit în medie un miliard de lei vechi lunar pentru convorbirile telefonice efectuate în alte reţele decât RCS&RDS”, a precizat Ilie Bolojan. Primarul a mai anunţat că banii vor fi alocaţi prioritar către echipa de polo a Clubului Sportiv Municipal, triplă campioană naţională.
Alegerea a fost făcută întrucât municipalitatea nu poate finanţa din buget local, ci doar din sponsorizări, salariile poloiştilor. Pentru a ajuta echipa, și firma Galassini a trecut pe statele sale de plată doi poloişti, iar compania Luxten încă un poloist. Iar colaborarea cu RCS&RDS va asigura şi salariile celorlalţi performeri. „Dorim ca echipa de polo să aibă posibilitatea să se gândească doar la cucerirea următorului titlu şi la evoluţia în cupe europene, nu la probleme financiare. Mulţumim domnului Teszari pentru receptivitate.”, a declarat primarul Bolojan.
Protocolul dintre Primărie și RCS&RDS urmează să fie discutat şi suspus votului în şedinţa din 28 mai a Consiliului Local Oradea.
Numere păstrate
Tot luni, Nelu Dumea, directorul regional al companiei RCS&RDS a declarat că orădenii nu vor avea de suferit dacă municipalitatea va schimba operatorul de telefonie mobilă. „Primăria îşi va păstra toate numerele de telefon, indiferent în ce reţea sunt acum, graţie principiului portabilităţii. Păstrând numerele, orădenii nu vor fi nevoiţi să înveţe altele”, a spus directorul Dumea.
Iar directorul regional de vânzări al RCS&RDS, Mircea Mihăilă, a completat: „Considerăm că municipalitatea îşi poate argumenta trecerea pe reţeaua noastră de telefonie prin faptul că practicăm tarife mai mici. Suntem o companie orientată spre client, fapt dovedit prin cei 70.000 de abonaţi de telefonie fixă plus 100.000 de linii mobile doar în Oradea.”
Întrebat dacă i se pare normal ca Primăria sau RCS&RDS să plătească, practic, TVA pentru sponsorizare, Mircea Mihăilă ne-a răspuns: „Tehnic vorbind, preferăm să nu emitem facturi cu valoare zero întrucât ne interesează cuantumul serviciilor telefonice oferite Primăriei. Ori noi nu vrem să eludăm TVA-ul ci să ajutăm sănătatea şi sportul orădean prin mijloacele pe care le avem la îndemână”.
Cristian Horgoş
Citiți principiile noastre de moderare aici!