„Cei de la RAR au emis un ordin intern prin care se spune că nicio persoană angajată cu jumătate de normă nu poate ocupa funcţie de conducere. Din 1.800 de angajaţi eu sunt singurul care am jumătate de normă”, indică găselniţa şeful RAR Bihor.
Gavrilă Grebenişan a precizat că în data de 20 iunie, directorul RAR, Ovidiu Crăpătureanu, l-a sunat şi i-a cerut ca în aceeaşi zi să-şi dea demisia. „I-am spus că eu nu am niciun motiv să-mi dau demisia şi dacă vor, atunci să caute ei un motiv. Directorul Crăpătureanu a recunoscut că din punct de vedere profesional nu are ce să-mi reproşeze şi că este un ordin politic pe care trebuie să-l respecte”, a declarat şeful RAR Bihor.
„Săpat” din interior?
Grebenişan spune că începând din iunie au fost trimise la Oradea mai multe controale care să găsească nereguli la RAR şi un motiv să fie dat afară. „Nu au găsit nimic aşa că directorul Crăpătureanu l-a pus pe unul dintre colegi, Ţepelea, să găsească un act, orice, care să mă incrimineze. După care s-a întâmplat un lucru extrem de grav, colegul Ţepelea a sustras documente din secretariatul instituţiei, ceea ce a şi recunoscut ulterior”, a declarat Grebenişan. El a continuat prin a spune că ulterior a fost convocat în faţa comisie de disciplină de la Bucureşti. „Comisia de disciplină mi-a dat un avertisment din cauză că secretara mea a trecut greşit o dată calemdaristică pe un ordin de deplasare”, a spus şeful RAR Bihor.
Control controversat
După toate acestea, directorul instituţiei a intrat în concediu medical, iar la întoarcere a descoperit că acelaşi coleg, Viorel Ţepelea, a încălcat un ordin intern şi s-a deplasat împreună cu o echipă a RAR la firma fraţilor Micula, Omnistrans din Ştei, pentru a le verifica autoturismele. „Imediat după ce am fost pus în funcţie domnul Cornel Popa mi-a cerut să încalc legea şi să fac verificările autovehicolelor Omnitrans, ce aparţine fraţilor Micula, la sediul firmei. Eu am refuzat şi mi-a spus atunci că sunt în această funcţie datorită PNL-ului şi trebuie să execut. În perioada în care am fost în concediu medical Ţepelea a făcut verificarea la sediul firmei din Ştei, pe care eu nu am făcut-o. În urma verificării actelor am descoperit că nu a respectat procedurile, în sensul că a acceptat să facă verificarea chiar dacă firma nu a plătit şi că a făcut fals în acte, adică am găsit certificate de clasificare falsificate”, a povestit Grebenişan. El a precizat că pe numele angajatului a depus o plângere penală, pentru fals şi abuz în serviciu.
Între timp Viorel Ţepelea şi-a dat demisia. Acesta a refuzat să facă orice comentariu legat de RAR. „Nu mai lucrez acolo, refuz să comentez”, a spus Ţepelea. Directorul Omnitrans, consilierul judeţean din partea PNL, Viorel Pop, a spus că tot ce s-a făcut este legal. „Am făcut demersuri legale pentru a se face verificarea la sediul firmei pentru că avem mai mult de zece autobuze”, a declarat directorul Omnitrans.
Deputatul Cornel Popa nu a putut fi contactat însă directorul de cabinet al parlamentarului, Cristian Bodea, a spus că toate acuzaţiile sunt nişte minciuni. „Dacă are probe mai stăm de vorbă însă mă îndoiesc că ar putea să probeze aceste declaraţii”, a declarat Bodea.
Fost director model
Gavrilă Grebenişan a fost numit la conducerea RAR Bihor pe când se afla în PNL. Între timp a ajuns la şefia organizaţiei judeţene a PLD. O dată ajuns la RAR el a reuşit, cu sprijinul fostului prefect de Bihor, Ili Bolojan, să informatizeze serviciul, să micşoreze timpii de aşteptare, să dubleze salariile angajaţilor şi să tripleze veniturile instituţiei. După modelul RAR Bihor au fost restrucutare şi alte servicii din ţară.
Georgiana Anghel
Trimite articolul
XDar cum a fost numit domnul Grebenisan? Nu tot pe cale politica? Numiti in baza unui algoritm politic care nu mai exista, P(L)D-istii nu au onoarea sa plece, ci tin cu dintii de scaun.