Nume sonore ale scenei folclorice românești, sub acompaniamentul orchestrei „Rapsodia bihoreană” și un public receptiv, au sărbătorit-o pe artista din Ținutul Codrului. Nu este prima oară când orchestra orădeană acompaniază un solist din județul vecin. În urmă cu doi ani, orchestra condusă de prof. Liviu Buțiu a acompaniat concertul aniversar Nicolae Mureșan. Prestația de atunci a artiștilor, foarte apreciată de public, de conducerea județului Satu Mare, respectiv de cunoscuta realizatoare de emisiuni TV, Elise Stan și de prezentatoarea Iuliana Tudor, a făcut ca aceștia să fie invitați din nou să acompanieze artiștii invitați la evenimentul aniversar.
De această dată, orădenii de la Rapsodia bihoreană au fost aplaudați frenetic încă de la prima suită cu care au dat startul spectacolului. A fost o suită din Ardeal, în care au cuprins și piese instrumentale din Țara Codrului. Apoi, pe parcursul întregului spectacol, membrii orchestrei, alături de dirijorul Liviu Buțiu, au primit numeroase aprecieri și aplauze, atât din partea artiștilor care au evoluat pe scenă, cât și din partea publicului prezent.
Nume de referință
„Revenirea noastră pe scena de la Satu Mare a fost posibilă mulțumită organizatorilor: Consiliul Județean Satu Mare, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii – manager Robert Laszlo, respectiv Asociația «Prietenii Școlii din Lucăceni». Dorim să le mulțumim pe această cale și să îi felicităm pe cei implicați în organizare, dar și pe artiștii care au făcut din această zi o adevărată sărbătoare”, a spus prof. Liviu Buțiu, la întoarcerea de la Satu Mare.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, președintele Asociației Scriitorilor de Nord-Vest, Felician Pop, precum și sărbătorita, Ana Holdiș Pop.
Pe scenă au evoluat apoi: Ana Holdiș Pop, Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Stănescu, Vasile Coca, Anghelina Timiş Lung, Andrei şi Ştefan Petreuş, Hermina Marc Iluţi, Rafila Bărbos, Radu Ciordaş, Maria Petca Poptean, Mihai Papariga, Maria Tripon, Florin Borobei, Aniela Tegzeş, Vlad Jurchiş, Laura Bakk, Georgiana Marina , Ansamblul folcloric al Judeţului „Doruri sătmărene”, Ansamblul folcloric „Tradiţii maramureşene”, Ansamblul folcloric „Ceatăra” din Carei.
În cadrul evenimentului s-a lansat și cartea „Ana Holdiș Pop – o viață de cânt și dor” – volum scris de Ioana Vladimirescu și CD-ul „Cânt la lume că mi-i dragă”.
Ana Holdiș Pop este un nume de referință al melosului popular românesc. A cules cu răbdare și pasiune cântece străvechi și le-a dat o nouă strălucire, „picurată prin vocea ei solară și dulce precum mierea cerului, luminoasă precum aurul pământului”, conform organizatorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!