Duminică, 14 iunie, Lavender Farm din Santăul Mic şi-a deschis porţile pentru iubitorii de linişte şi de frumos. De îndată ce au primit vestea redeschiderii Lavender Farm, orădenii au ales să se plimbe şi să se fotografieze prin câmpul cu lavandă, creat de soţii Szoboszlai Csaba şi Krisztina. Aceştia au vrut să le dovedească orădenilor că nu trebuie să meargă neapărat în Provence (Franța) pentru a descoperi frumuseţea lanurilor de lavandă. Peisagist de profesie, Csaba Szoboszlai a început să decoreze peisajele din timpul verilor româneşti în culori noi, proaspete şi mediteraneene. Astfel, pe lângă lanurile galbene de rapiţă ori ale celor de grâu copt şi floarea soarelui, la Santăul Mic veţi fi uimiţi de movul seducător al întinderii de lavandă.
„Am fost tare nerăbdător să redeschidem. Din cauza pandemiei şi a restricţiilor impuse de autorităţi, nu am putut să organizăm Festivalul de primăvară, deşi au fost în floare peste 45.000 de lalele. Lavanda uşor, uşor, înfloreşte. Din cauza reglementărilor actuale, nu ştiam când o să putem să dăm drumul la activităţi. Totuşi, am ales ziua aceasta frumoasă, de 14 iunie, pentru redeschiderea porţilor. Este prea frumos parcul ca să nu-l vadă publicul. Acesta a fost conceput în aşa fel încât lumea să revină în natură, să savureze natura, să poată să se recreeze – trup, minte şi suflet”, a spus Csaba Szoboszlai.
Dragoste pentru natură
Pentru realizarea parcului, Csaba Szoboszlai şi-a folosit toate cunoştinţele dobândite de-a lungul anilor, atât în perioada facultăţii (Facultatea de Protecţie a Mediului din Oradea, specializarea Peisagistică), dar şi în cadrul multiplelor cursuri de perfecţionare. Mai mult decât atât, la baza realizării Lavender Farm, stă dragostea lui pentru natură şi mediul înconjurător, izvorâtă încă din copilărie. În plus, conceptul a fost inspirat din parcurile în aer liber din Franţa, Germania şi Olanda.
„Această oază de linişte are la bază iubirea mea faţă de natură. Din copilărie, am străbătut câmpiile şi pădurile. Iubirea faţă de natură a crescut zi de zi, lună de lună, an de an. Şi atunci, mi-am dorit să continui viaţa mai aproape de natură și am ales să fac acest parc. Conceptul este adus din Germania, Franţa, Olanda, unde există parcuri recreaţionale în aer liber, care încă la noi nu au ajuns. Astfel, ne-am propus să aducem oamenii mai aproape de natură”, a dezvăluit Csaba.
Peste 490 de specii de flori care îşi schimbă inflorescenţa lunar, precum şi 25.000 de tulpini de lavandă, se găsesc în parcul de la Santăul Mic, întins pe o suprafaţă de două hectare. Din martie, până la sfârşitul lunii noiembrie, vizitatorii vor fi cuceriţi de miresme şi culoare.
În toamna aceasta, soţii Szoboszlai Csaba şi Krisztina şi-au propus să organizeze Festivalul Dovleacului.
„Vom avea două-trei tiruri de dovleci, baloţi de paie, multe, multe flori de toamnă, vinuri speciale, dovleac prăjit pe loc, castane prăjite pe loc. Va fi ceva superb”, asigură Csaba.
Cei care doresc să-şi umple sufletul de miros şi culoare, o pot face petrecând câteva momente prin peticul de lavandă, situat la 15 km de Oradea.
Trimite articolul
Xasta e reclama? nu scrie; la fel, nu se spune nimic de biletul de intrare
Gat,s au-si gasit doua tute sa se traga-n chip in mijlocul plantatiei !
-
garcea, te simti mai bine dupa comentariu asta imbecil?
-
Da ! Te asteptai la raspunsul asta ?
-
Noi e supi! Bolojan e de vina!
Locul imbecililor de facut poze. Nu va uitati mastile cretinilor.
-
tot caut sa vad unde pot sa dau un like la comentariul tau 🙂
Distanta de 2m va fii respectată? Parcarea va fii pe marginea drumurul? Produsele văndute pe loc va fii oferit în norme cerute/ cu igienă 101% La itrare biletu plătit va fii justificat legal pentru a putea fii impozitată ..că anu trecut interesant a curs traba la intrare 😉Pietonii pe drum ca o turmă de oi…