Proprietarii celor 54 de apartamente nu sunt dispusi la asa ceva, având în vedere ca o data au platit deja locuintele. Celalalt motiv pentru care oferta ministerului nu suna deloc tentant pentru proprietari este ca, constituiti într-o asociatie, au câstigat procesul intentat Regiei Autonome Apa Canal (RAAC).
Sentinta definitiva a instantei obliga regia sa finalizeze constructia pe propria cheltuiala, termenul de executie fiind de trei luni.
La stat
RAAC nu poate sa puna în aplicare sentinta judecatoreasca, din simplul motiv ca nu are temei legal pentru finantarea lucrarii, afirma directorul general Ioan Ciursas.
Proprietarii au platit apartamentele Oficiului pentru Vânzarea Locuintelor, care în 1988 a fost desfiintat, investitia fiind trecuta la RAGCL, predecesoarea RAAC, banii nefiind virati însa în contul fostei regii.
„Conform expertizelor, banii au trecut la stat”, sustine Ioan Ciursas. Directorul general recunoaste ca nu stie care este iesirea din situatie, juristii si avocatii firmei fiind în cautarea unei solutii. RAAC s-a adresat Curtii Supreme de Justitie, de la care asteapta raspunsul la întrebarea cum sa puna în aplicare o sentinta judecatoreasca care o obliga sa încalce legile contabile.
8-10 miliarde
În opinia primarului Petru Filip, solutia ar fi ca RAAC sa actioneze în judecata Statul Român, care a cheltuit banii încasati de la proprietarii apartamentelor, motiv pentru care constructia nu a putut fi finalizata nici în 19 ani.
„Valoarea restului de executat al investitiei se cifreaza la 8-10 miliarde lei, iar lucrarea ar putea fi finalizata în sase luni”, afirma Ioan Ciursas. Finalizarea blocului presupune executarea de lucrari la fatada si la acoperis, precum si la instalatiile sanitare, reteaua electrica si de încalzire centrala.
Pengo Zoltan
Citiți principiile noastre de moderare aici!