Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Corpul C al Cetăţii Oradea (curtea interioară, lângă biserică). Vor expune artiştii Darius Martin, Tibi Szolt, Dan Mircea, Dann Hora, Tudor Francu, Ieronim Moruț, Ioana Teodora Klein, Terez Matza, Gabriel Jordan și Andreea Nistor. Curator: David-Aron Indig
R.A.M. Sau Random access memory este un scurt comentariu asupra memoriei, a spațiului expozițional ca și generator de memorie, o ilustrare personalizată a percepției și abordării felului de a ne aminti. Cum acest subiect se ramifică la memorie afectivă, colectivă, genetică, emoțională, corporală precum și inconștientă, avem oportunitatea de a explora un spațiu încețoșat sau incredibil de lucid, cum explorăm diferitele spații mentale ce limitează cunoașterea noastră. A spune că expoziția este o odă a memoriei ar fi o exagereare, în schimb putem accepta că este o umbrelă conceptuală sub care putem identifica diferite aspecte ale acestei teme. Memoria în felul ei de funcționare este ambiguă și diversă, în funcție de persoană. De la memoria dobândită genetic ce trăiește traume ale generaților anterioare, la memoria ancestrală ce își caută loc în contemporan, până la organizarea abstractă a gândului sunt multe metode și feluri de a aminti. Felul de reprezentare diferă, unii înoată și caută sens în supa primordială ce circulă în arhetipurile umane, alții caută intimitatea senzorialului. Fiecare artist își urmează drumul, tema memorieri este doar ceva ce putem indetifica în metodologia fiecăruia dintr artiștii repre- zentați , eventual o sub-temă plasată din permanența ei în identitatea noastră ca oameni.
Memoria în felul ei de funcționare este ambiguă și diversă, în funcție de persoană. De la memoria dobândită genetic ce trăiește traume ale generaților anterioare, la memoria ancestrală ce își caută loc în contemporan, până la organizarea abstractă a gândului sunt multe metode și feluri de a aminti. Felul de reprezentare diferă, unii înoată și caută sens în supa primordială ce circulă în arhetipurile umane, alții caută intimitatea senzorialului. Fiecare artist își urmează drumul, tema memorieri este doar ceva ce putem indetifica în metodologia fiecăruia dintr artiștii reprezentați , eventual o sub-temă plasată din permanența ei în identitatea noastră ca oameni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!