În ultimele 24 de ore, în județ au fost diagnosticate 19 infectări noi coronavirus și 27 de vindecări. Cele 19 cazuri noi au fost confirmate în urma efectuării a 563 de test PCR și Antigen. Din păcate în ultimele 24 de ore a fost înregistrat și un deces la un pacient bolnav de COVID. Numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 4 față de ziua precedentă și a ajuns la 22.
Total cazuri de la începutul pandemiei: 29.247 (+19)
Total vindecări de la începutul pandemiei: 27.501 (+27)
Total decese de la începutul pandemiei: 1.433 (+1)
Incidența municipiului Oradea a scăzut cu 0.02‰ față de ziua precedentă, ajungând la rata de infectare de 0.56‰, cu 126 cazuri active. Comuna Copăcel a urcat pe primul loc în topul incidenței coronavirus din județ, cu o rată de infectare de 3.64‰, depășind orașul Vașcău (3.36‰).
Numărul vaccinărilor, în scădere
În ceea ce privește campania de vaccinare desfășurată în județul Bihor, doar 1.819 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar bilanțul bihorenilor vaccinați cu ambele doze a ajuns la 88.972.
[eadvert]
Dacă săptămâna trecută, odată cu inaugurarea Centrului Modular de vaccinare, de pe platoul din Centrul Civic se preconiza că se va ajunge la pragul de 3.000 de vaccinări/zi, miercuri, 26 mai, o săptămână mai târziu nu s-a atins nici pragul de 2.000. Până în acest moment s-au vaccinat anti-COVID 203.081 bihoreni.
Incidențe
Incidența municipiului Oradea a scăzut cu 0.02‰ față de ziua precedentă, ajungând la rata de infectare de 0.56‰, cu 126 cazuri active. Comuna Copăcel a urcat pe primul loc în topul incidenței coronavirus din județ, cu o rată de infectare de 3.64‰, depășind orașul Vașcău (3.36‰).
Trimite articolul
X“Nu vom scăpa niciodată de Covid-19! Valeriu Gheorghiță a dat vestea proastă: Va căpăta caracter sezonier
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este de părere că coronavirusul va căpăta un caracter sezonier, ca orice altă viroză respiratorie.
Mai clar, medicul militar care se ocupă cu campania de vaccinare împotriva coronavirusului a declarat că virusul provocat de Sars-CoV-2 se va transforma într-o boală, așa cum e și gripa, care va apărea anual. Se pare că nu vom scăpa niciodată de coronavirus. Odată cu apariția unor tulpini virale mutante, trecerea prin boală nu ne va mai oferi protecție semnificativă, motiv pentru care avem nevoie de vaccinare.
De ce trebuie să ne vaccinăm
Avem nevoie să ne vaccinăm fiindcă, pe deoparte să creștem numărul de persoane care nu mai sunt receptive la boală și pe de altă parte pentru a crește protecția față de tulpinile mutante care vor apărea.
Gheorghiță spune că oamenii trebuie să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat și că este nevoie de consolidarea acestui tip de răspuns foarte bun din punct de vedere epidemiologic. De aceea, în următoarea perioadă spune medicul militar, este foarte probabil ca această boală să capete în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie dată de infecţia cu coronavirusurile comunitare.
Covid-19 va deveni o boală sezonieră
Coordonatorul campaniei de vaccinare se așteaptă ca în perioada sezonului rece cazurile de coronavirus să crească, cu atât mai mult cu cât numărul celor receptivi încă la această infecție va fi mai mare. În continuare, medicul Valeriu Gheorghiță face apel la oameni să se vaccineze, fiindcă este singura metodă de a scăpa de acest virus nemilos care ne-a schimbat viețile complet.
Această boală este prevenibilă prin vaccinare, și este foarte trist, spune Gheorghiță, că sunt oameni care își pot pierde viața în continuare din cauza acestei boli, în condițiile în care avem la îndemână un vaccin care este „sigur” și care și-a dovedit eficiența.
În acest moment, sunt peste 1,5 miliarde de doze administrate la nivel global, datele sunt cât se pate de solide şi nu mai avem motive să propagăm tot felul de idei legate de siguranţa şi de eficienţa acestor vaccinuri. ”
Mizeria COVID continua!
Virusul a suferit până acum cel puțin câteva zeci de mutații. Este un proces natural, firesc.
De regulă aceste mutații scad periculozitatea virusurilor. Fiecare mutație are loc datorită interacțiunilor virusurilor cu organismele gazdă, cu oamenii în acest caz.
Cu cât ne îndepărtăm mai mult de momentul de debut al unei pandemii, cu atât letalitatea virusurilor scade. Scade și datorită cercetărilor care depistează metode de tratament din ce în ce mai eficiente, dar mai ales datorită multiplelor mutații care, de regulă, atenuează impactul acestor virusuri asupra sănătății noastre. Așa s-a întâmplat mereu, de secole! Altfel nu s-ar mai fi stins niciodată pandemiile. Logic, nu?!