Vineri, 23 octombrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.
6 amenzi pe oră
În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au legitimat 2.828 de persoane și au verificat respectarea măsurilor în 173 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 233 de mijloace de transport, din care 206 mijloace de transport public în comun.
„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 37.085 de lei. Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 20.800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de IPJ Bihor.
Sală de jocuri, amendată cu 2.000 de lei
Tot în cadrul acțiunii, o sală de jocuri pe calculator a fost amendată cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor stabilite de lege referitoare la suspendarea activității desfășurată în spații închise (sală de jocuri).
„13 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile H.G. nr.856/2020, pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Echipajele prezente în teren au aplicat 15 sancțiuni cu amenzi în valoare de 6.600 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Alte 15 sancţiuni cu amenzi în valoare de 5.685 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier”, se mai arată în comunicatul Poliției Bihor.
În cadrul misiunilor desfăşurate vinerei, 23 octombrie, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor din judeţul Bihor, au fost angrenați 296 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 219 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 48 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 19 cadre ale Poliției Locale Oradea, 4 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
[eadvert]
Trimite articolul
XFoarte bune masuri. Ar trebui controale mai multe ca oamenii sa nu mai iasa afara din case de teama oricarei amenzi, doar politicieni sa circule pentru ca a lor e tara, restul sunt slavi pe plantatie. Romanii nu au avut niciodata drepturi, doar li s-au acordat drepturi, acum trebuie luate inapoi, acum e momentul.
-
Nu mai vreți o țară ca afară, civilizație, ordine, curățenie?
-
Si salarii mari. Tot uiti sa mentionezi salariile mari (ca afara), draga penelel.
-
După muncă și răsplata.
-
-
-
Cam la ce te ajuta drepturile daca te imbolnavesti si ai sansa sa mori?
-
Ești conștient cam cât îi probabilitatea ca să mori de Covid19?
-
1%, 200 000 de români. Îți asumi tu că asta e viața? Și de gripă românească e de 0.01%. Dar ai varianta să te vaccinezi dacă ai alte boli.
-
Cum ai ajuns la numerele alea totuși… când rata de mortalitate este undeva la 0.015% la nivel global.
-
În lume e de 3%. Calculează numărul decedaților raportat la numărul de cazuri. Și, pentru toți cei care cred că e o simplă răceală, eu zic să dați o declarație în scris că în caz de îmbolnăvire renunțați la dreptul de a fi tratat.
-
Sau mai bine calculezi la populatia totala. ;). Si este o simpla raceala. Pana in 2019 650.000 de oameni murea de raceala sezoniera pe lume, si culmea ca nimeni nu-si pierdea mintile.
-
-
-
-
O parte dintre noi (popor intern) nu are conştiinţã. Ştie numai de fricã.
O parte dintre noi(diaspora) au învãţat despre conştiinţã. Ei ştiu, la fel,, cu o ţarã ca afarã” cã regula respectatã apãrã.
Auroritatea trebuie sã îi înveţe pentru un viitor (popor intern) din ce în ce mai bun, prin respect de reguli.
Dacã le dã avertisment doar o datã, pe mulţi îi educã.
Aceasta este nefuncţionarea permanentã. Le dai amendã mare şi ei devin mai rãi, mai,, revoluţionari” cu regula.
Autoritatea trebuie sã fie o aurorã, sã rãsarã conştiinţã acolo unde nu este şi poate cã va fi internã pânã la recidivivã, la popor.
Lãmurire, nu lamuri(maimuţe repetitive, dupã o idee de Victor în doi tu)
la mai multe amenzi si mai putine avertisemente. vremea avertismentelor a trecut. amezni trebuie. pe tarani si nemernici nu ii opresti altfel
-
Te descrii perfect in coment …
In puscariile din tara ,ce numar de contaminati sant .
Vivat amenda. Ura,ura,ura,.Sa traiti bine . Vise, a dreacului virus in Bihor creste si in Ungaria e blocat.
Acum o saptamana Prefectura Bihor declara că județul e verde și încuraja populația să iasă la festivalurile organizate prin Oradea sau aiurea, iar acum aceeași populație este…amendată! E clar că cineva undeva este incompetent și poate chiar ar trebui sa raspunda penal. Oare cate persoane aflate acum în spitalul municipal s-au infectat cu covid la aceste festivaluri și adunări încurajate de prefectura Bihor?
Poliţiştii bihoreni strâng bani pentru clanul Micula !
-
Sa prinda un infractor nu-s instare , doar sa amendeze niste tineri pe terase si babe in piata fara masca. Bravo politia Bihor