Pe listele organzatorilor s-au înscris în jur de 170 de sportivi interesați să testeze traseele echipate, dar organizatorii estimează că, cu tot cu însoțitorii cățărătorilor, la Roșia s-au adunat în jur de 300 de persoane.
Majoritatea participanților au fost români, de prin toate colțurile țării – Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Mediaș, Miercurea Ciuc, Ploiești, București și altele. De peste hotare au venit cățărători slovaci, unguri, austrieci, francezi și germani.
Pereții cu traseele echipate sunt situați în apropiere de Peștera cu Cristale, sub balconul de belvedere de pe Stanul Cârnului. E o zonă sălbatică, puțin cunoscută, dar apreciată și pentru faptul că în cea mai mare parte a zilei traseele sunt în umbră.
Sportivii au avut la dispoziție 48 de trasee de dificultăți diferite, estimate între 5+ și 10+. Cele de dificultate medie sunt cele mai numeroase. Pentru că zona permite, sunt echipate și trasee lungi, de 30 și 40 de metri. Pentru copii a fost amenajată o zonă separată, cu trasee scurte și de dificultate redusă.
Între cățărători au fost și unii de valoare, cu rezultate apreciate în branșă – Tudor Costea, Martha Palii, Elena Costea, Cristi Cherecheș, Cătălin Frățilă, Bogdan Rus etc.
În tabără, atmosfera a fost de vacanță. Primarul comunei Roșia, Florin Bonca, s-a întreținut cu vizitatorii și le-a făcut cinste cu un bogracs. O apariție-surpriză a fost cea a alpinistului Horia Colibășanu, tocmai revenit dintr-o tentativă de deschidere a unei noi rute pe Everest.
Organizatorii Lazuri Climbing Fest au fost Crux Oradea, Clubul de Speologie Cristal Oradea, Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD) și Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (CAPDD).
Citiți principiile noastre de moderare aici!