[eadvert]
„DREPT LA REPLICĂ/PUNCT DE VEDERE, cu privire la articolul publicat pe website-ul dumneavoastră prin care se face referire la un dosar penal în care International School of Oradea ar fi implicată.
În lipsa aducerii la cunoștință a formulării unei acuzații penale împotriva subscrisei ne aflăm în imposibilitate de a ne exercita dreptul la apărare precum și de a prezenta un punct de vedere mai detaliat.
Precizăm faptul că urmărirea penală are un caracter nepublic și până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre penală definitivă orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, un aspect esențial prevăzut de Codul de procedură Penală și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului(CEDO).
Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor.
Hotărârile nr.42/26.10.2020 și nr.45/02.11.2020 a CJSU Bihor au ca bază legală Ordinul nr. 5487/2020 ce reglementează activitatea unităților de învățământ preuniversitar în timp ce activitatea afterschool este reglementată în Ordinul nr. 1.076/2020.
Mai mult decât atât, International School of Oradea nu se regăsește pe niciuna din Anexele Hotărârilor nr.42/26.10.2020 și nr.45/03.11.2020 a CJSU Bihor în cuprinsul cărora sunt specificate unitățile de învățământ supuse restricțiilor.
Subscrisa am transmis solicitări către autoritățile competente, activitatea fiind suspendată până la clarificarea aplicabilității dispozițiilor legale.
În încheiere, precizăm faptul că International School of Oradea a luat toate măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19, dovadă fiind încrederea și susținerea acordată de către părinții copiilor aflați în grija noastră”.
Formulat de ISO prin reprezentant legal, avocat Claudiu Popovici.
Trimite articolul
XScrie school nu afterschool.
-
Scoala pare-mi-se facuta de ceva fundatie terorista lumina sau cum au numit-o unde sef este Ahmet DÜNDAR.ne arata inca odata ca turcii conduc Romania.
-
“A contat, la venirea în Oradea, faptul că vi s-a oferit gratuit spaţiul de la campusul școlar? Mai aveţi astfel de parteneriate cu administraţia publică în alte şcoli din ţară?
D.A.: Faptul că facilitățile sunt oferite de ADLO și de Primărie a contat mult în venirea la Oradea. “Asta enunta directorul acestei institutii marca Lumina(turcaleti exilati in scopuri obscure).adica primaria nu ofera gratis terenurile de tenis sa pot si eu sa-mi intind duminica putin articulatiile sau bazinul de inot,dar ofera acestor dubiosi cladire gratis unde ei castiga bani de pe urma parintilor care isi lasa copii acolo.ce dreptate e asta?eu platesc taxe si impozite,iar turcaletii vin si isi fac scoala pe banii nostri ai romanilor
Cat fu costumul?
-
Acestea erau preturile pe care le incasa aceasta fundatie lumina in 2017:”Vom merge cu coordonatori expați, ceea ce ne-a permis să reglăm prețurile. Va fi ceva între 5.000 și 7.000 de euro pe an.”
…asa cauta fiecare portita de scapare…si iata ca ajunseram la 10000 de infectati , 7 la mie in Oradea ! Felicitari sunteti ,,valorosi,, toti carora le datoram aceasta !
Așa și ce vrei tu acum??
Calea luminoasã îţi aratã cã îţi pasã.
Protocolul încheiat între autorităţile orădene şi grupul Lumina are însă şi prevederi care au stârnit nemulţumiri. Dealtfel, consilierii locali ai PSD au votat împotriva proiectului, pe motiv că va costa prea mult oraşul, deoarece Primăria s-a angajat să investească 750.000 de lei în dotarea şi amenajarea sălilor. “Mobilierul este mai scump. Noi lucrăm cu un producător din Germania care ne oferă mobilier de calitate, ergonomic”, justifică Dündar.
În plus, protocolul prevede că ADLO va suporta pierderile şcolii în primii trei ani de funcţionare, estimate între 35.000 şi 150.000 de euro anual. O socoteală simplă arată, deci, că ADLO va investi în proiect între 105.000 şi 450.000 de euro.
Primarul Ilie Bolojan argumentează că pe termen lung ISO va aduce nenumărate beneficii.