„Cât am fost minţiţi?!”, întreabă Coste, nedumerită fiind de ce Primăria a trebuit să scadă procentul abia după valul de revoltă din partea orădenilor afectaţi direct.
„După şedinţa publică pe taxe şi impozite, grupul PSD propusese ca taxa să fie de 0,3%, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru juridice”, aminteşte Coste, care observă că atitudinea Primăriei este prea puţin liberală şi nu susţine mediul de afaceri.
Cu alegerile locale peste mai puţin de patru luni, PSD nu şi-a desemnat încă omul care să-l concureze pe Ilie Bolojan. Dacă Octavian Bara de la ALDE crede că CET va fi principalul contracandidat al lui Bolojan în alegeri, PSD are alte speranţe: „Cine e contracandidatul lui Ilie Bolojan? Este orădeanul nemulţumit de taxele mari pe care trebuie să le plătească, deoarece Primăria este împovărată. Este orădeanul care nu a avut căldură şi apă caldă, dar a plătit facturi grase. Contracandidatul este orădeanul care în acest an va lua atitudine”, prognozează Adelina Coste.
Ghib – pe lista „posibililor”
Între timp, Ioan Mang a adăugat încă un nume pe lista posibililor candidaţi PSD la Primărie: pe Ionel Ghib, patronul firmei Lancetti. Ceilalţi de pe listă sunt prefectul Claudiu Pop, consilierul local Adelina Coste, şeful AJPIS Felix Cozma, şeful AJOFM Bekesi Csaba şi omul de afaceri Debelka Edward.
De lângă Coste, deputatul PSD Sonia Drăghici s-a arătat mirată că în multe din proiectele europene, Primăria a trebuit să aibă o contribuţie proprie ce depăşeşte 50% din valoarea proiectelor. “Sumele pe care le-am văzut m-au impresionat. Sumele europene ar trebui să fie peste 50% din valoarea proiectelor. La noi e pe dos, Primăria plăteşte peste 50%”, declară Sonia Drăghici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!