„Nu votez pentru acest proiect. Anul trecut am fost premiaţi (Romtelecom-ul, n.r.) pentru aportul la bugetul local, iar acum ni se dă un şut”, a afirmat Ovidiu Mureşan prezentând în şedinţa CLO, pe retroproiector, un material despre taxele plătite deRomtelecom la buget local şi prin care s-a clasat pe locul IV în topul firmelor locale cu cele mai mari impozite plătite municipalităţii.
Mureşan a mai declarat că se încalcă legea achiziţiilor publice, care prevede că atribuirea directă se poate face doar dacă valoarea contractului nu depăşeşte 15.000 euro. Ori în cazul Primăriei Oradea, valoarea convorbirilor telefonice operate în alte reţele decât RDS&RCS a fost anul trecut în medie de un miliard de lei vechi lunar, adică aproape 25.000 de euro. „Majoritatea convorbirilor sunt prin Romtelecom. Schimbarea reţelei înseamnă costuri suplimentare pentru orădeni. Ei vor plăti dublu şi când sună la Primărie, dar şi convorbirile celor de la Primărie”, a mai pledat Ovidiu Mureşan.
Sponsorizare 100%
În replică, viceprimarul Gheoghe Carp a reaminit că prin parteneriatul încheiat cu RDS&RCS,Primăria se aşteaptă la diminuarea facturile de telefonie fixă, iar compania oricum va ceda toate încasările, cu titlu de sponsorizare, pentru instituţii sportive şi sanitare din Oradea. „Dacă Romtelecom vine cu o ofertă mai bună, nicio problemă!”, a conchis Gheorghe Carp. Chiar dacă Mureşan a mai insistat că Primăria era cea care trebuia să propună Romtelecom-ului un astfel de protocol, hotărârea a fost adoptată cu 15 voturi din partea PNL şi UDMR în timp ce consilierii PDL şi PSD au votat împotrivă ori s-au abţinut.
Cristian Horgoş
Citiți principiile noastre de moderare aici!