Sosit la Oradea, autointitulatul prieten al lui Ioan Mang, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache este convins că PSD va obţine peste 30% în Bihor şi 43-44% la nivel naţional, în alegerile legislative. Deşi aliaţi cu UDMR în Bihor, Iordache speră că PSD va putea guverna cu ALDE, după 11 decembrie. Deci fără UDMR. Acelaşi Iordache nu înţelege atitudinile preşedintelui Iohannis şi a premierului Cioloş de a contesta la Curtea Constituţională legile votate de Parlament, cu incidenţă în salarizarea din sistemul de învăţământ şi cel medical, „pentru eliminarea discrepanţelor şi neconcordanţelor”, precum şi eliminarea celor 102 taxe, printre care şi taxa radio/TV. „Curtea devine, astfel, de prea multe ori arbitru al politicii româneşti”, afirmă Iordache.
Şeful Camerei afirmă că s-au pompat deja prea mulţi bani „în radio şi televiziune, ca într-o gaură neagră” şi, răspunzând unei întrebări formulată de redactorul JB&BIHON – ce ţintea problema independenţei politice a celor două instituţii mass-media de stat, Iordache subliniază că, oricum, TVR şi Radio România sunt susţinute în proporţie de peste 50% din bugetul de stat, care va compensa, de acum, şi eliminarea taxei radio/TV. „De ce trebuie să plăteşti taxă radio pentru un grajd? Sau de ce să plăteşti tot timpul taxă TV pentru o demipensiune ce este ocupată doar pe timp de vară?”, întreabă, retoric, pesedistul oltean, venit din Capitală.
Sala şi Ciuperca
La rândul său, Ioan Mang subliniază eşecul prematur al contractului de pe tronsonul A3 Suplac – Borş, precum şi întârzierea semnării contractului pentru Centura Aleşd – ca două sarcini pe care le pune în seama liberalilor, ce lucrează cu Guvernul Cioloş. De asemenea, Mang vede veştile bune date de Bolojan, privind viitoarea sală polivalentă din Oradea, ca unele cu iz electoral. „De doi ani nu s-a mai întâmplat nimic cu sala de sport. Aflăm în campanie că CNI va face. S-a mai dat un aviz anul trecut, dar între timp s-a mutat locaţia. Este lucrarea Primăriei, gândită de alţii, executată de alţii”, este ironic Mang, chiar dacă Primăria pune la dispoziţie terenul şi are în sarcină o cofinanţare estimată la 4 milioane de euro. Şeful PSD Bihor reclamă şi dezastrul de pe Dealul Ciuperca, cu implicaţii majore: „Sunt bani europeni, nu e de glumit, va trebui refăcut proiectul sau să dăm banii înăpoi. Nu este o băşcălie, este un lucru trist, nu am comentat înainte, dar acum este cazul să comentăm cu toţii. Nu cred că cineva poate să apere lucrarea. Principala vină o au cei care au dat comanda de «repede înainte»”, susţine pesedistul.
Cine pune „tălpi” Bihorului?
Recent, în emisiunea „Direct în subiect”, cu subsemnatul, transmisă LIVE de www.BIHON.ro, primarul Ilie Bolojan îl cataloga pe Mang ca „un adversar al dezvoltării judeţului Bihor”. Acum, Mang reacţionează, subliniind că, la nici un an de la preluarea guvernării de către premierul prieten Cioloş, primarul de Oradea nu a reuşit să obţină terenul din ampriza CFR, de la Ministerul Transporturilor, pentru finalizarea drumului expres.
„Am fost acuzat că eu blochez dezvoltarea judeţului. De un an avem „guvernul meu” şi „guvernul meu” nu a reuşit să le dea terenul de un an de zile – este şi acum al Statului Român, în administrarea CFR. Iar CFR are nevoie de el pentru electrificare! Nu ştim cum a putut reuşi acel proiect. Dar este un fapt, pentru că tot aud că ei fac fapte şi noi nu facem”, afirmă Mang.
Şeful PSD Bihor nu se împacă nici cu declaraţiile senatorului PNL Gavrilă Ghilea, care afirma recent că „atunci când PSD, lucrurile au mers prost”. Mang susţine că PSD nu a condus Bihorul decât în anii 90, pe vremea lui Mihai Bar, cu o guvernare CDR ostilă. În schimb, „Când a guvernat PSD şi Tăriceanu, România a avut creştere economică”, insistă liderul PSD Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!