Acum, protestul s-a încheiat în Parcul Magnoliei, de pe strada Transilvaniei. Organizatorii optează pentru aceste „incursiuni” în cartierele Oradiei tocmai pentru a sensibiliza cât mai mulţi orădeni. Se doreşte conştientizarea concetăţenilor despre pericolul major pe care îl reprezintă exploatarea cu cianuri din judeţul Alba, dar şi exploatarea gazelor de şist, prin controversata metodă a fracturii rocilor. Această metodă presupune injectarea la mii de metri în adâncime unor cantităţi imense de apă, „îmbogăţită” cu sute de substanţe chimice, unele extrem de periculoase, pentru spargerea rocilor de şist şi eliberarea gazelor.
La ora 17, manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul şi au pornit în marş spre pietonalul străzii Republicii. Au continuat apoi până la Gară, apoi pe strada Olimpiadei, pe lângă stadion, strada Corneliu Coposu şi strada Transilvaniei. Protestul s-a încheiat în Parcul Magnoliei, în jurul orei 19:15.
S-a scandat împotriva proiectului cianuristic de la Roşia Montană, împotriva gazelor de şist şi a clasei politice. Premierului Ponta şi miniştrilor Dan Şova, Rovana Plumb şi Daniel Barbu li s-a cerut insistent demisia.
Înainte cu o zi, câteva zeci de bihoreni se alăturaseră moţilor, la Marea Adunare de la Câmpeni. Protestele de la Oradea se desfăşoară deja de mai bine de o lună şi jumătate. În fiecare duminică, cetăţenii nemulţumiţi sunt aşteptaţi de la ora 17, la statuia lui Mihai Viteazul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!