Trei localităţi: Rieni, Ştei, Beiuş au fost punctele fierbinţi ale mitingului de protest organizat miercuri ca răspuns la faptul că DN 76 e cotat drumul groazei, al ignoraţiei, sfidării şi nu în ultimul rând a morţii datorită multiplelor accidente ce au loc între Oradea – Deva. La manifestaţia de protest faţă de situaţia jalnică în care se află DN 76 au fost invitaţi să participe şi primarul ales al Beiuşului, Petrică Mlendea , dar şi noi consilieri locali. De asemenea, invitaţi la protest au fost şi reprezentanții Azvi şi Construct Mod, firmele care ar trebui să se ocupe de lucrările de construcţii ale celor mai controversate tronsoane de pe DN 76. Oamenii aşteaptă să afle de la sursă de ce abia în ziua protestului au fost scoase utilajele pe şantier. „ Domnilor, vă așteptăm, nu fiți timizi!”, a fost invitaţia lansată constructorilor
Dan Popa, organizator al protestului spune că exista promisiunea unui dialog.
Mobilizarea pe reţele de socializare s-a făcut până în ultimul moment: „Noa, hai la miting! Șoferi cu cauciucuri tăiate, băi de ulei sparte, jenți îndoite, bucșe praf…și nervi la pământ. Să vedem ce politicieni tovarăși ni se alătură!”, spune Adrian Ciorna, participant la mitingul de la Beiuş.
La rândul lui, Alexandru Jan Jude cerea celor din Ţara Beiuşului: „Dacă sunteţi şoferi, dacă sunteţi biciclişti, motociclişti, atv-işti, dacă sunteţi chiar şi aviatori….dacă sunteţi simpli cetăţenii ai acestui Judet, vă aşteptăm în faţa Casei de Cultură din Ştei, în curtea Şcolii Generale din Rieni sau în Beius, pe spaţiul fostei autogări, lângă piaţă, pentru a participa la Mitingul pentru Drumul Naţional 76…drumul Ruşinii, drumul Incompetenţei, drumul Groazei !”
Mai bine de 50 de persoane au pregătit de-a lungul multor ore de muncă mitingul. Oameni din echipele de organizare, graficieni, tipografi, şoferi ce si-au pus maşinile la dispoziţie, patroni de firme ce şi-au lăsat afacerile să se alăture organizatorilor. Rezultatele: un mare număr de bannere afişate peste tot, peste 300 de afişe mici şi 150 mari ce au fost răspândite în toată zona, peste 3000 de fluturaşi prin care a fost promovată acţiunea cu scopul de a se auzi până la Bucureşti, să afle şi Guvernul României despre „dezastrul din această parte de ţară rămasă fără economie, agricultură, turism şi cu oameni din ce în ce mai bolnavi datorită acestui nenorocit de drum. Nu putem avea un oraş prosper atât timp cât infrastructura până la acesta este compromisă”, consideră participanţii la acţiunea de protest.
Participanții la protest au semnat și o petiție care se dorește să îi fie înmânată premierului Dacian Cioloș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!