„Exploateaza un viciu de procedura”, a observat Mihai Togor, presedintele CRSE. Acesta spune ca daca justitia da câstig de cauza cererii de anulare a acordului de mediu si executantul continua, situatia capata iz penal.
Ecologistii protesteaza fata de betonarea malului Crisului Repede pe portiunea cuprinsa între podurile Ferdinand si Dacia care, la finalul lucrarii, ar urma sa aiba aspectul „beton” al bucatii de mal amonte dintre podurile Dacia si CFR.
Vacanta judecatoreasca
Conform avocatului care reprezinta CRSE, ONG-ul a introdus doua actiuni în justitie, doar ca lucrurile se taraganeaza din cauza vacantei judecatoresti. „Este, de luni, o actiune pentru anularea acordului de mediu dat de Agentia Regionala de Protectie a Mediului din Cluj-Napoca, o actiune pe fond pentru care am primit termen de judecata în 15 august, si mai este o cerere de sistare a lucrarilor, depusa marti, la care se raspunde prin ordonanta presedintiala, la care n-am primit termen înca”, spune avocatul.
Acesta spune ca s-a dispus o cerere la Agentia Regionala de Protectie a Mediului Cluj-Napoca pentru suspendarea acordului de mediu, cu sanse minime însa. „Acordul de mediu parca a fost dat expres în perioada asta, pentru a specula vacanta judecatoreasca, în care se poate obtine greu un termen de judecata”, comenteaza avocatul.
Beneficiar pasiv?
Acuzati ca nu îsi delimiteaza atitudinea fata de scandalul legat de malurile Crisului, edilii sustin ca n-au nici un cuvânt în aceasta problema, fiind doar beneficiarii indirecti ai lucrarii. „Suntem beneficiarii unor lucrari care nu depind de noi. Nu vad de ce toate acuzele se îndreapta spre Primaria Oradea. E singura directie usor de gasit?”, se mira sincer primarul Petru Filip.
Gradul în care lucrarile angajate de Directia Ape Crisuri si platite de Guvern depind sau nu de Primaria Oradea este, totusi, interpretabil. Autorizatia de constructie, act în absenta caruia nu se efectueaza lucrarea, a fost eliberata în 17 iulie de chiar subalternii primarului, respectiv Directia Arhitectului-sef, dupa ce în prealabil a trecut prin Comisia municipala de urbanism.
Autorizatia da liber betonarii, însa cere mentinerea tuturor arborilor sanatosi si prevede efectuarea lucrarilor din albia Crisului.
Cristina Ghilea
Trimite articolul
Xincendiati-i buldozerele
Da-ti o cautare dupa Mircea Nistreanu, patronul de la Repcon, ca sa vedeti de ce autoritatile statului il protejeaza si ii dau aprobari tocmai in vacanta judecatoreasca. Sa traiasca mafia, nu-i asa?
Asta are lucrarea?
Mircea Nistreanu?
Problema cu malul Crisului nu e numai a ecologistilor, ci a tuturor oradenilor. De ce nu stau de veghe pe malul Crisului decit citiva ecologisti? Numai ei respira aer in orasul asta? Incalzirea globala ne afecteaza pe toti. Autoritatile isi bat joc de noi toti ca sa mai fure niste politicieni niste milioane de euro prin intermediul unor firme ca Repcon.
da, nistreanu o are…mafiot fara coloratura politica, de aceea periculos: cotizeaza a oricare e la putere in momentul respectiv pentru ca primi si el ceva din cacatul mare…trist…se vede ca se apropiecampania electrorala
Distrugem si vegetatia pe care o avem, fara discernamant.Beton peste tot -pe malul Crisukui in parcul Copiilor de langa Artima, unde sau investit cateva mil de eu, dar copii fac insolatie. -nu e decat nisip si beton , totul este inghesuit pe un pumn de teren, fara un copac fara iarba verde,de ce? totul este gandit fara cap numai din interes. ECOLOGISTI SANTEM ALTURI DE VOI !!!
Articolul contine o inexactitate. Este in propozitia “Se mira sincer primarul Petru Filip.” E ca si cum ai spune “Hitler a zimbit plin de compasiune” sau “Basescu si-a trecut mina prin parul bogat”.
mergem ne legam de copaci….la 11:00 pe mal…hai toti :>
Autorizatia de constructie a fost eliberata de subalternii primarului, si anume marele arhitect sef al orasului: Andrei Luncan, de ce nu scrieti numele in acest articol? si mai departe persoanele implicate in acest caz?De ce nu dati numele lor? sa ne mandrim cu ei.Nu de alta dar sa nu fie acuzat saracu primar ca se simte prost.Dar stiti proverbul,nu ? “cine se scuza, se acuza”
sintem oare chiar un astfel de popor?va dati mari romani sau unguri va certati mereu dar oradeni nu sunteti ?? nu puteti odata sa renuntati la certuri si sa directionati tot acest efort pentru a salva orasul nostru? uitati-va cum arata orasul nostru la 1919 si imaginati-va cum va arata dupa marea betonare, copii nostrii asta isi doresc oare? daca da atunci asta meritam……
sintem oare chiar un astfel de popor? va dati mari romani sau unguri ,va certati mereu dar oradeni nu sunteti ?? nu puteti odata sa renuntati la certuri si sa redirectionati tot acest efort pentru a salva orasul nostru? uitati-va cum arata orasul nostru la 1919 si imaginati-va cum va arata dupa marea betonare , copii nostrii asta isi doresc ? de incalzire globala a auzit cineva din oradea? chiar nu mai exista civism si implicare in activitatea urbei ? daca da atunci asta meritam si bine ne fac cei care isi bat joc de orasul nostru.
apropo cati dintre cei care ne conduc sint nascuti in oradea?
faceti o plimbare in zona deja amenajata si in zona neamenajata si realitatea va va convinge . alegeti curatenie si civilizatie sau
gunoi si mizerie !
filozofilor pe cine reprezentati ?