UPDATE:
La protestul de sâmbătă participă mai mulți fermieri din Bihor, Salonta, Avram Iancu sau Inand. Oamenii s-au întâlnit la ora 9:30 la Salonta și au pornit în coloană spre județul Arad, însoțiți de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei. La orele amiezii, la Chișineu Criș, se adunaseră deja vreo 300 de tractoare și mașini agricole.
„Suntem toți fermieri. Motivul protestului sunt scumpirile de combustibil și toate prostiile care se întâmplă acum în țară. E o bătaie de joc. Prețul combustibilului a crescut iar prețurile la care putem vinde produsele, grâul, porumbul sau produsele de la animale sunt de mizerie”, a declarat pentru Bihon.ro, Adrian Monenciu, din Salonta.
Știre inițială
Filmarea a fost postată pe paginile de info trafic din Bihor și a adunat imediat zeci de reacții.
Protestul e organizat de fermierii din partea de nord a Bihorului.
Negocieri eșuate
Transportatorii şi fermierii au decis, în urma discuţiilor cu premierul Marcel Ciolacu, să “rămână în stradă” şi să continue protestul.
„În urma întâlnirii cu prim ministrul României şi prezentarea problemelor pe care le avem în aceste domenii de activitate, am primit promisiuni verbale că vor fi înfiinţate grupuri de lucru cu ministerele de resort şi instituţiile implicate în problemele noastre, începând de luni, 15 ianuarie 2024. Decizia de a continua protestul aparţine fiecăruia care este în stradă. Noi, personal, am hotărât să rămânem în continuare în stradă”, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea de Guvern, Dănuţ Andruş, unul dintre membrii delegaţiei protestatarilor.
Acesta a subliniat că la discuţii au participat atât reprezentanţi ai transportatorilor, cât şi ai fermierilor şi că urmează să se întoarcă la cei care i-au mandatat pentru a decide ce vor face pe viitor.
Trimite articolul
XFoarte bine , bravo lor , ar trebui sa blocheze si vama !
Adevarat, ne-au napadit produsele ucrainene la pret de dumping in detrimentul produselor sanatoase si nemodificate genetic romanesti. Cum spuneau diriguitorii Romaniei, “sprijin neconditionat pentru Ucraina”. Acesta este rezultatul, falimentul agriiculturii romanesti.
-
Hai las-o, ca macane. Cand ai banane, kiwi, portocale, etc venite de la mii de kilometri, de multe ori din tari unde salariile sunt MULT mai mari ca la noi si sunt mai ieftine ca merele luate din pom de la 10 km de piata… da-o dracului de treaba.
Deci magazinele mari reusesc sa importe fructe exotice si cu pretul lor + transport de mii de km + adaos comercial + TVA si tot ies mai ieftine ca merele de la producatorul local vandut de el in piata FARA factura/TVA, undeva e o problema mare, nu crezi?
Cat de lacom sa fii sa ceri mai mult pe mere decat pe kiwi sau banane? Sa nu mai zic de piersici sau capsuni sau celebrele cirese. Cand incepe sezonul astia cer si peste 100 lei/kg, mai las-o ma… si tot ei se plang? Asta deja e nesimtire crasa.
-
Eu am lasat-o insa, nu macane. Vorbeam de produse cerealiere si derivate din tara vecina la care am facut referire. Pana acum n-am mai intalnit banane, kiwi, portocale si alte fructe exotice venite din tara de la est. Asa ca @Petru hai sa nu deviem de la subiect.
-
Astia fac proteste cu tractoare de sute de mii de euro, cu tiruri de sute de mii de euro. Pai cine are teren si are 2 tractoare si o combina de le vinde poate trai bine mersi. De unde au avut bani de tractoare, din evaziune fiscala?
Ar trebui sa iesim cu toti sa protestam. Ce politicieni de rahat avem. Cei care ne conduc chiar sunt de rahat
-
Si culmea ca tot pe astia “raul mai mic” o sa-i votam, ca nu cumva sa iasa Soaoaca sau Simion 🙁 🙁
-
Din pacate de 34 de ani alegem “raul cel mai mic” si groaznic este ca alternativele sunt extrem de limitate.
-