O problemă de stringentă actualitate este formarea şi educarea elevilor în spiritul unor responsabilităţi umane ce vizează protecţia mediului înconjurător. Protejarea mediului este o necesitate imperioasă generată de certitudinea că oamenii sunt parte integrantă din natura şi nicidecum superiori acesteia.
Activităţile în afara clasei sunt o continuare a muncii din clasă prin care trebuie să se urmărească adâncirea cunoştinţelor, educarea elevilor şi implicit socializarea acestora. Prin caracterul lor practic, activităţile în afara clasei contribuie la formarea priceperilor şi deprinderilor şi la legătura dintre teorie şi practică. Ele măresc interesul elevilor pentru studiu, pentru cunoaştere.
Proiect
Convinşi fiind de aceste lucruri, elevii claselor I-IV, de la Şcoala Homorog – îndrumaţi de învăţătoarea Natalia Ţărău şi elevii clasei a II-a, de la Şcoala Talpoş, îndrumaţi de învăţătoarea Eugenia Vancea, au făcut demersurile necesare pentru derularea unui parteneriat educativ „Împreună pentru protejarea frumuseţilor naturii”.
„În întreaga muncă de educaţie ecologică cu şcolarii mici trebuie să ajungem la convingerea că mediul natural nu poate fi apărat într-o zi, ci în toate zilele, în fiecare clipă, de toţi locuitorii planetei. Trebuie să apărăm Planeta Albastră, ea fiind casa noastră şi a tuturor vieţuitoarelor de pe Pământ. Ocrotind natura, ne ocrotim pe noi înşine!”, a declarat Natalia Ţărău.
A.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!