Biroul pentru Protecția Animalelor din IPJ Bihor are șef nou, după ce comisarul-şef Nicoleta Alb, s-a pensionat, la finalul anului trecut. Sub-comisarul șef de poliție Sergiu Horia Lozincă a fost numit cu mandat pe o perioadă de trei luni, la conducerea biroului, la începutul acestui an.
[eadvert]
Anterior, a lucrat în cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Condiții de ger, îngrijire specială
Reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor atrag atenția asupra importanței îngrijirii animalelor de companie în condiții de ger. Proprietarii au următoarele obligații:
- Pentru ca animalele pe care le deține să nu fie afectate de ger, trebuie să le asigure un adăpost acoperit, astfel încât acestea să nu fie nevoite să doarmă în zapadă, în apă sau în mizerie;
- Dacă animalele sunt ținute într-un spațiu neîncălzit, apa trebuie schimbată la câteva ore, deoarece îngheață foarte repede, iar hrana trebuie pusă într-un bol, nu aruncată în zăpadă;
- În situația în care prezintă degerături sau sunt inactive, trebuie duse de urgență la un cabinet veterinar;
- Este foarte important să aibă posibilitatea de mișcare și să simtă afecțiune, pentru a trece mai ușor peste stresul provocat de temperaturile scăzute.
„Amintim faptul că, potrivit prevederilor legale, „deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:
a) un adăpost corespunzător;
b) hrană şi apă suficiente;
c) posibilitatea de mişcare suficientă;
d) îngrijire şi atenţie;
e) asistenţă medicală.”
Menționăm că, legea pentru protecția animalelor prevede o sancțiune cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei pentru nerespectarea acestor obligații”, au transmis reprezentanții IPJ Bihor.
Trimite articolul
XSe va face ordine si aici,succes noului colectiv.
Pe cand aceleasi masuri si pentru oameni?
Pe idiotii care platesc pentru focuri de artificii la fiecare sarbatoare sau eveniment ar trebui sa ii amendeze drastic.Din cauza lor sunt multe animale de companie traumatizate si nu numai.Nu cred ca locuitorii din zona centrala a orasului se mai bucura de aceste artificii.Dimpotriva cred ca umplu frigiderele organizatorilor cu ceea ce le doresc.
Cei care comentează că autoritățile se ocupa de animale și nu de oameni , nu au întins în viața lor un deget sa ajute pe cineva. Stau și așteaptă de la alții. Felicitări IPJ BIHOR și la cat mai multe amenzi celor care țin animalele in condiții precare. Mergeți din casa în casă și facetj un apel către conștientizare….educați oamenii să-și sterilizeze animalul și să îl îngrijească. Mult succes!
cine a platit pentru crimele facute de caini in Romania?
eu cred ca mai sunt multe lucruri de care trebuie politia sa se ocupe serios, legi date pentru caini nu si pentru restul animalelor, ce sa mai vorbesc de cei platitori de taxe si impozite.
Asteptam sa vedem ca aceasta lege se si aplica.
Avem legi dar fapte ba!
Cat timp mai trebuie sa treaca sa iesim din Comuna Primitiva?
Atatea animale schingiuite cate vezi in Romania, mai rar…
Sunt din București, iar de aici vă felicit IPJ BIHOR, iar celor care comentează contra lor nu fac decât să instige la ură pentru câini !!