Panglica inaugurală a noii fabrici de procesare a fost tăiată vineri, 2 septembrie, de investitorii italieni alături de primarul Sântandreiului Ioan Mărcuş. Au fost create astfel 20 de locuri de muncă. Angajaţii sunt din Sântandrei şi din localităţile limitrofe. Capacitatea de producţie a fabricii fiind de 22 de tone pe săptămână.
„Am căutat în mai multe locuri dar am considerat că locaţia din Sântandrei este cea mai protrivită pentru noi. În prezent producem produse din carne cu specific italian doar pentru export, dar facem demersurile necesare ca să intrăm şi pe piaţa din România. În onoarea locului care ne găzduieşte a creat un produs nou care se numeşte Prosciutto cotto Sântandrei”, ne-a spus administratorul Delitaly Sântandrei, Alberto Tomasi.
Printre planurile investitorilor intalieni se numără şi intenţia de a achiziţiona localiţa care acum au închiriato, în prezent fiind în negocieri cu firma lichidatoare care se ocupă de vânzarea activelor firmei Florelia după ce aceasta a intrat în faliment. „Aşteptăm de multă vreme ca cineva să preia fosta fabrică Florelia care a intrat în impas. Ne bucură faptul că s-au creat locuri de muncă şi că se reia contribuţia la taxele locale”, a precizat primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!