Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă, în Parcul 1 Decembrie, pentru a lua parte la ora închinată Pământului.
Iubitorii de natură au transmis mesaje simbolice naturii şi pădurilor, apelor şi animalelor pădurilor.
Adulţi şi copii, cu toţii au promis că vor avea mai multă grijă de natură. Aceştia solicită autorităţilor să facă acelaşi lucru.
Participananţii au cântat sau au asistat la recitalul susţinut de copiii care fac parte din corurile Cantus Mundi.
La încheierea reprezentației date de corurile participante, în parc și-a făcut apariția un grup de jongleri cu foc. Aceștia și-au demonstrat măiestria în mânuirea bețelor aprinse și a lanțurilor cu foc la capăt.
Un moment spectaculos a fost acela în care jonglerii au aruncat flăcări în aer. Spectacolul a devenit mai impresionant în momentul în care luminile din Parcul 1 Decembrie s-au stins.
La finalul evenimentului, cei prezenți s-au adunat să admire lampioanele aprinse, realizate din hărtie și așezate pe platoul din jurul Statuii Soldatului Necunoscut din Parcul 1 Decembrie.
,, Încă o dată, prin participarea noastră aici, am vrut să transmitem un mesaj. Ne dorim să se ia măsuri pentru a proteja sănătatea planetei pentru un viitor sigur pentru noi şi vieţuitoarele de pe Terra”, a declarat Sofia Laza, una dintre participantele la acţiune.
Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră, Ora Pământului. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.
Citiți principiile noastre de moderare aici!