LIDERURB este o oportunitate unică pentru cei care doresc să își dezvolte cariera și să contribuie la revitalizarea comunităților urbane prin antreprenoriat social. Proiectul are ca obiectiv sprijinirea a 131 de persoane care aspiră să devină antreprenori sociali, oferind un program complet de formare, consiliere și finanțare.
Acest program include dezvoltarea competențelor esențiale în antreprenoriat social și management prin formare profesională, pregătind participanții pentru succesul în administrarea întreprinderilor sociale. De asemenea, proiectul organizează un concurs de planuri de afaceri, în cadrul căruia 34 de planuri vor fi selectate și premiate cu finanțare. Câștigătorii vor primi subvenții de până la 306.580 de lei pentru a sprijini înființarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale.
Pe parcursul implementării afacerii, participanții vor beneficia de mentorat și consiliere continuă, asigurând astfel suport personalizat în toate etapele de dezvoltare ale afacerii.
„Economia socială este o componentă crucială pentru crearea unei societăți mai echitabile și incluzive. Prin sprijinirea înființării de întreprinderi sociale, proiectul LIDERURB contribuie la crearea a 136 de locuri de muncă stabile, în special pentru persoanele din grupuri vulnerabile, și la revitalizarea comunităților urbane. Această inițiativă nu doar că stimulează economia locală, dar și aduce schimbări semnificative în viața celor implicați”, se arată în comunicatul de presă transmis de CREFOP.
Evenimentul de prezentare al proiectului va avea loc pe 3 septembrie 2024, la ora 13:00, la Oradea, în Clădirea AOL Business Center, parter, p-ta 22 Decembrie, nr. 12A și este destinat tuturor celor interesați să afle mai multe despre oportunitățile de finanțare și sprijin oferite prin acest proiect. Participanții vor putea interacționa cu echipa și vor descoperi cum pot să acceseze finanțarea substanțială oferită. Pot lua parte la proiect persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, tinerii peste 30 de ani, șomerii de lungă durată, persoanele inactive și cele din grupuri dezavantajate.
„Fundația CREFOP este dedicată promovării educației și dezvoltării carierei pentru toate categoriile de beneficiari. Fundația oferă soluții personalizate și sprijin continuu pentru dezvoltarea profesională, facilitând accesul la oportunități de carieră atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și pentru cei care doresc să își îmbunătățească competențele sau să își lanseze propriile afaceri. Prin proiectele sale, CREFOP contribuie activ la integrarea socio-profesională a persoanelor vulnerabile și la stimularea antreprenoriatului social în România”, se mai arată în comunicat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!