„Comisia constituită la nivelul municipiului a analizat conformitatea proiectelor iniţiate cu prevederile Regulamentului, cu alte prevederi legale în vigoare precum şi impactul, viabilitatea şi fezabilitatea tehnică a acestora, validând 41 de proiecte din cele 197 depuse. Proiectele validate de comisie vor putea fi votate în perioada 5 februarie – 3 martie, pe site-ul activ.oradea.ro”, transmite Primăria, printr-un comunicat.
Cele trei proiecte prezentate în acest articol: Alarmarea populației în caz de pericole majore locale prin aplicația Oradea City Report, amenajarea unui spațiu pietonal în fața grădinii zoologice și amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport în Cartierul Soarelui din Oncea.
Proiectele pot fi votate pe site-ul activ.oradea.ro
Alarmarea populației prin aplicația Oradea City Report
Proiectul constă în implementarea unui sistem prin care cetățenii orașului să primească avertizări în caz de pericol major. În descrierea proiectului se precizează că „prin preluarea mesajelor de la ISU si transmiterea prin aplicatia OCR se poate obtine o solutie eficienta de alarmare si comunicare a informatiilor vitale catre cetateni. Conectarea la un sistem centralizat de informare permite avertizarea si informarea intr-un mod transparent si eficient”.
Bugetul acestui proiect este estimat la 12.o00 euro, iar orădenii îl pot vota aici.
Amenajarea spațiu pietonal lângă ZOO
Proiectul pentru amenajarea spațiului dintre strada Matei Basarab și Grădina Zoologică este unul dintre cele mai apreciate de orădeni. Acesta vizează porțiunea străzii Matei Basarab cuprinsă între accesul în Grădina Zoologică și intersecția acesteia cu Bulevardul Decebal.
„Dorim să facilităm accesul către Grădina Zoologică și în același timp să redăm spațiul pietonal riveranilor cât și vizitatorilor. Strada este folosită în prezent ca spațiu de parcare prinzând viață vara la sfârșit de săptămână sau pe perioada târgurilor și festivalelor din incinta parcului Nicolae Bălcescu, nefiind o zonă prietenoasă pentru pietoni și bicicliști, aceasta fiind impropiu iluminată.
Prin proiect propunem transformarea porțiunii carosabile într-o zona pietonală, pe porțiunea între trecerea de pietoni dintre parcul Nicolae Bălcescu și intrarea la Grădina Zoologică, celelate două străzi carosabile putând prelua fluxul de mașini din acea zonă”, se precizează în descrierea proiectului.
Totodată, printre beneficiile proiectului se enumeră: îmbunătățirea radicală a aspectului zonei, poate fi în sine un obiectiv, care mai apoi să trimită oamenii la grădina zoologică și la obiectivele din zonă, creează o legatură directă între parcul Nicolae Bălcescu și ZOO, creează un spațiu de întâlnire pentru diferite categorii de vârstă și creste siguranța zonei, în special pe timpul nopții.
Bugetul estimat al acestui proiect este de 120.000 de euro, iar acesta poate fi votat aici.
Spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport
Cel de-al treilea proiect prezentat în acest articol face referire la amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport în Cartierul Soarelui din Oncea. „În Cartierul Soarelui – Oncea nu există în acest moment spații verzi amenajate, locuri de joacă sau terenuri de sport, cele mai apropiate fiind cele de pe strada Ion Bogdan, dar care nu corespund în totalitate cerințelor pentru cei mici”, se precizează în introducerea proiectului.
Acest proiect ar urma să deservească peste 400 de familii din cartier. „Zona este în continuă dezvoltare, doar în Cartierul Soarelui locuind aproape 100 de familii, iar când lucrările de la celelalte 4 blocuri vor fi finalizate, în cartier vor fi peste 400 de familii, fără locuitorii care stau la case”.
„Acest proiect este necesar pentru ca cei mici împreună cu părinții lor să își poată petrece timpul făcând sport/mișcare, aproape de casă și în condiții de siguranță”, se argumentează pe pagina proiectului.
Cu un buget estimat la 150.000 de euro, proiectul poate fi votat aici.
[related-post post_id=”1979992″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!