Triumviratul Pasztor – Mang – Bodea au semnat cu Guvernul pentru două proiecte pe fonduri europene (POR). Este vorba despre continuarea investiţiilor la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor – etajul I, curtea şi împrejmuirea imobilului de pe strada Armatei Române – un proiect în valoare de 5,5 milioane de euro, cu termen de execuţie de 36 de luni de la semnarea contractului de execuţie.
De asemenea, a fost semnat contractul pentru Drumul Apusenilor – etapa I – pe ruta Beiuş – Stâna de Vale – Coada Lacului – Remeţi, în valoare de 29 milioane de euro. Acest proiect ar trebui finalizat până cel târziu în 2023.
Drumuri pentru turism în Bihor
De asemenea, şefii Judeţului au semnat cu miniştrii două contracte de finanţare pe PNDL 2, pentru două drumuri care să potenţeze turismul în Bihor. Vor fi finanțate trei drumuri în valoare de 190 de milioane de lei (circa 42 milioane de euro).
Este vorba despre traseul Sâmbăta (DN76) – Dobrești – Luncaprie – DJ764 (Roșia – Damiș), lung de 21 de kilometri, ce va pune în valoare o zonă pitorească și care va trece pe lângă Lacul Vida. Apoi, se va conecta cu un alt drum pitoresc făcut de Consiliul Județean în urmă cu câțiva ani. Este vorba despre DJ764 Damiș – Roșia.
Un alt traseu județean ce va fi modernizat este Beiuș – Roșia – Aștileu – Aleșd, lung de 33,6 kilometri, iar al treilea este drumul în lucru DN1 – Uileacu de Criș – Burzuc – Chioag – Sârbi – DN 19E, de circa 22 de kilometri, aflat deja în curs de execuţie. Așadar, cumulat, este vorba despre 80 de kilometri de drumuri județene, ce vor fi modernizate prin programul guvernamental, în anii ce vin. Cele trei drumuri ar trebui finalizate până în 2020.
Dacă Pasztor Sandor i-a mulţumit şi şefului de la ADR Nord-Vest, orădeanul Marcel Boloş pentru cele două proiecte pe POR, în schimb, Ioan Mang a subliniat meritele Guvernului pentru finanţarea celor trei drumuri pe PNDL 2.
Citiți principiile noastre de moderare aici!