Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor a găzduit miercuri, 30 iulie 2014, conferinţa de încheiere a proiectului BHB – Sustainable Development Business Center, HURO/1101/175/2.1.1. În cadrul conferinței au fost prezentate obiectivele, activitățile şi rezultatele proiectului, Centrul BHB: rolul și serviciile create în cadrul acestuia, şi Strategia Transfrontalieră Integrată.
„Scopul acestui proiect a fost acela de a contribui la dezvoltarea transfrontalieră a mediului de afaceri şi a pieţei muncii în contextul dezvoltării durabile şi se adresează agenţilor economici din judeţele Bihor şi Hajdu Bihar, din toate domeniile de activitate cu posibilitatea extinderii la nivel regional şi transnaţional”, a declarat Contantin Badea, directorul executiv al CCI Bihor, manager de proiect.
Parteneri în cadrul proiectului au fost CCI Bihor, Fundaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din Hajdu-Bihar, Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România şi Camera de Comerţ şi Industria Hajdu-Bihar.
Obiective
Prin acest proiect s-a urmărit diversificarea serviciilor oferite de cei trei parteneri în vederea sprijinirii consolidării durabile a afacerilor mature capabile să reziste pe o piaţă economică instabilă şi să absoarbă un număr semnificativ de persoane. De asemenea, se urmăreşte crearea unei structuri destinate susţineriide soluţii pentru dezvoltarea unor afaceri sustenabile şi pentru identificarea resurselor umane necesare.
„Grupul ţintă al proiectului este format din 500 de agenţi economici din cele două judeţe din toate doemniile de activitate. 300 de persoane juridice au fost informate şi consiliate, 200 de persoane juridicwe utilizatoare a platformei de web şi 400 de persoane juridice participante la workshop-uri”, a punctat Constantin Badea.
Activităţile proiectului
Una dintre activităţile principale ale proiectului a fost realizarea şi funcţionarea Centrului pentru afaceri sustenabile. Centrul BHB este compus din două divizii. Prima, Divizia de consiliere pentru responsabilitatea socială, oferă servicii gratuite agenţilor economici dornici să îşi dezvolte afacerea într-un mediu durabil. A doua, Divizia de consiliere energetică, doreşte să asigure un sprijin direct mediului de afaceri prin oferirea de informaţii şi eventuale soluţii prin creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumului de energie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!