Mai multe parcări de pe drumurile naționale din județul Bihor sunt incluse într-un proiect-pilot implementat de Consiliul Județean Bihor, prin care să se asigure supravegherea video, ca parte a eforturilor de menținere a curățeniei. „În baza colaborării cu DRDP Cluj, aceștia au identificat parcările unde frecvent se depozitează ilegal deșeuri. Pe baza unui proiect-pilot, finanțat de două companii private, sunt montate camere de luat vederi care au un soft special. Acestea identifică imediat și semnalizează în dispeceratul Poliției momentul în care cineva aruncă gunoaie. În condițiile în care acest proiect-pilot va funcționa și vom vedea că sunt rezultate, am intenționa să depunem un proiect cu finanțare europeană în perioada următoare, pentru că există o axă pe Programul Operațional Regional pentru siguranță”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Votat în CJ Bihor
Aleșii județeni au votat săptămâna trecută încheierea unui protocol de colaborare pentru implementarea acestui proiect-pilot. Conform documentului, firma Bitroot Solution pune la dispoziție, gratuit, 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS va asigura conexiunea la internet. Camerele video vor fi preluate în comodat de Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, care le va monitoriza în permanență și va organiza echipe mixte, împreună cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu, pentru aplicarea măsurilor necesare. Protocolul se încheie pe o perioadă de 4 luni.
Colaborări pentru curățenie
În cadrul protocolului „Un județ curat”, încheiat la finalul anului 2020 între Consiliul Județean Bihor și mai multe instituții din județ, se urmărește transformarea județul Bihor într-un județ curat. „Printre măsurile luate deja, amintim proiectul de realizare a platformelor de deșeuri în 16 localități din județ, supravegherea cu camere video a parcărilor de pe drumurile județene și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri, igienizarea și menținerea curățeniei pe drumurile publice etc.”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.
[eadvert]
Instituțiile implicate
(1) Consiliul Județean Bihor, (2) Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor), (3) Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), (4) Societatea RCS&RCS, (5) Societatea BITROOT SOLUTION.
Trimite articolul
XDacă în acele s-ar pune un tomberon de mărime medie oare nu s-ar rezolva problema?
Nu, pentru ca oamenii nu mai pot fi educati, doar controlati! IRONIC