Proiectul va fi executat de asocierea formată din: Igna Construct SRL, Avril SRL, Crito Prod SRL și Mecatron SRL. Valoarea contractului este de peste 108 milioane de lei, fără TVA.
„Reabilitarea reţelelor termice, cu prioritate a celor identificate ca având pierderi energetice importante, va contribui cu siguranță la reducerea pierderilor în reţele, scăderea consumului de combustibili, creşterea eficienţei energetice și reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă”, a precizat primarul Florin Birta, printr-un comunicat de presă.
Proiectul le continuă pe cele realizate anterior: etapa I, finanțată în cadrul POS Mediu 2007-2013 și etapa a II-a, finanțată în cadrul POIM 2014 – 2020.
„În continuarea celor două etape anterioare, etapa a III-a va definitiva reabilitarea rețelei de transport și va consolida reabilitarea și modernizarea SACET Oradea prin reabilitarea de puncte termice și rețele de distribuție, iar acolo unde este posibil, tehnic și fezabil economic, renunțarea la punctele termice mari, de cvartal și înlocuirea acestora cu minipuncte termice, la nivel de condominiu”, a transmis PMO.
Aceeași sursă precizează că vor fi reabilitați 46,2 kilometri de conducte din rețeaua termică primară și 2,6 kilometri conducte din rețelele de termoficare primară ce înlocuiesc rețeaua secundară, 39 de minipuncte termice și rețele de termoficare secundare în lungime de 1,10 kilometri de traseu. Municipalitatea va suporta doar 2% din valoarea proiectului.
[eadvert]
Reabilitarea rețelelor de termoficare – mize mari, dar neinteresante pentru ofertanți
Trimite articolul
XCred ca ar fi trebuit stat mai mult cu capul intre maini si picioarele in lighean inainte de a porni proiectarea! Trebuiau desfiintate punctele termice dintre blocuri, demolate si facut la subsol statii de pompare pt Termoficare si cao iar deasupra parcari supraetajete. Sunt multe spatii care dupa trecerea de la schimbatoarele tubulare la cele cu placi sunt acum doar puncte de odihna si tratement, fara un scop lucrativ concret. Shimbatoarele de caldura trebuiau montale la scara blocurilor si tra agentul primar la usa blocului. Mai iefin, mai economic pentru clienti. Se rezolvau doua dintr-una: eficienta energetica+ parcari civilizate.
Iar se scumpeste gigacaloria. La fiecare investitie in sistem, a rezultat scumpiri
Comunistu galben Ochi de Peste is CETul.
Niste javre.
Vã preocupă numai iarna, pe post de motivaţie pentru subvenţii onorabile, în ton cu Ardealul, Muntenia, Banatul, Moldova, Dobrogea…
! Atentie Aici !
A inceput deja marea resetare a omenirii
– Daca legea te obliga sa iti bagi Cip, ce faci? Daca nu poti intra la magazin si sa nu ai apa, curent si internet, si loc de munca si bani, fara cip ce faci?
Daca ai solutii logice si umane le ascult…….
Ce faci daca nu o sa poti merge la munca? fara vaccinul cu cip?
Ce faci daca nu o sa ai apa si curent sau nu mai poti merge la magazin fara sa ai vaccin cu cip?
Ce faci daca vine Omnicron in Romania?
Ce faci daca nu ai vaccinul cu cip si certificat verde si nu ai acces la targul de craciun?
-
Esti paranoic DEGEABA….arunca-ti naibi telefonul de pe care postezi ca are mai multe cipuri decat crezi tu ca o sa iti bage “in dos”. Du-te si mananca ceapa si usturoi ca sa scapi de virusi. Am inteles ca si inchisul in casa functioneaza atat timp cat te deconectezi de la internet, ca sa nu vina virusii. Bafta
În câte mandate tot reabilitãm? UDMR, nu ne gândim la modelul de reducere la taxe și impozite în Ungaria? Se poate?
Tot reabilitam si nu mai terminam…….
Ciuma galbena mai da un tun “votantilor 2 neuroni” ! Oradea are deja preturi la servicii cel putin ca in Austria! Traiasca holera galbena ! Orasul e indatorat la limita maxima admisa de lege 30%! Banii merg in firmele acolitilor pnl deja multimilionari in euro! Beneficii pt cetatean 0! Investitiile se fac pt a ieftini pt a face ceva viabil ! In Oradea tot ce se face e pt interesul mafiei locale ! Treziti va naibi !
Vedeți? Acesta este motivul pentru care primarii doresc sistem centralizat de termoficare. Din banii alocați se poate ciupi. Din sistemul individual nu. Poluarea este gargara, sistemele individuale funcționează strictul necesar pe când sistemul centralizat trebuie să funcționeze continu. Randamentul este in favoarea centralelor individuale, pierderile din rețea sunt in defavoarea sistemului centralizat.
Vom fi bine vazuti si ne vom lauda cu sistemul de termoficare. O imagine buna pt conducatori
sa fie 1000 pe datorie , sa se faca tot acuma , ca daca se face gazu 200 eu/mc in curand, sa nu stiam ca se va scumpi atat , si mai e si pandemia ,acuma daca nai bani nu conteaza mutate la tara sa te incalzesti cu paie si balegar uscat de pe sant ca padurile le-am luat noi deja de mult.
Se baga atatia bani pe termoficare pentru reducerea pierderilor dar preturile pentru caldura devin tot mai mari, exorbitante pentru cetateni, asa ca rezultatul investitiilor masive sunt nule dimpotriva daunatoare cu scumpiri nejustificate bani cheltuiti fara eficienta, oradenii platesc pretul cel mai mare pe tara deoarece primaria Oradea nu respecta legea si nu acorda bani pentru subventionarea gigacaloriei decat cu o suma nesemnificativa fata de alte judete. Daca tot te lauzi ca ai modernizat CET 1, ai schimbat retelele de termoficare arata ca sistemul este eficient la un pret accesibil, nu cel mai scump din tara, pentru cetateanul simplu aceste investitii nu isi arata eficienta ba dimpotriva.
-
Dar te lauzi cu cel mai modern sistem din tara. Asta conteaza imaginea in lume. Sigur vor aparea emisiuni la TV in care se vor prezenta realizarile primariei .