La această reuniune au fost prezenți 38 de elevi și profesori din țările partenere – Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria – care s-au alăturat celor 24 de profesori și elevi din echipa de proiect a României.
Agenda reuniunii a fost una bogată și a combinat activități de prezentare a materialelor realizate de elevii din toate țările participante în proiect, cu activități pe grupe mixte, vizite de studiu și excursii tematice pentru cunoașterea patrimoniului natural, cultural și istoric al județului nostru.
Reuniunea a debutat cu lansarea oficială a proiectului de activitate la care au fost prezenți, pe lângă delegațiile din fiecare țară participantă în proiect, conducerea colegiului orădean, reprezentanți din partea Inspectoratului Județean Bihor și reprezentanți ai colegiilor tehnice din orașul nostru. Un moment inedit l-a constituit prinderea într-o horă autentic românească a delegațiilor străine, în timpul momentului folcloric oferit acestora, ca un dar de bun venit. Pe parcursul celor cinci zile s-au desfășurat activități de prezentare a materialelor realizate de elevii din toate țările participante în proiect. „Reuniunea de proiect de la Oradea a fost una foarte reușită, atingându-și toate obiectivele propuse. Mai trebuie remarcat faptul că delegațiile străine au apreciat ospitalitatea noastră românească, care i-au făcut pe elevii străini găzduiți în familii, să se simtă ca și într-o a doua familie. Sunt convinsă că s-au legat prietenii care vor dura cu siguranță și peste ani și atât elevii, cât și profesorii vor păstra legături strânse și vor căuta prilejuri noi pentru a se revedea”, a precizat prof. Urs Marcela Andrea, responsabil proiect.
Următoarea reuniune de proiect va avea loc în Lituania, în perioada 11-16 mai 2014.
Citiți principiile noastre de moderare aici!