Întâlnirea a fost organizată de Prefectură și Consiliul Județean Bihor, iar la discuții au participat și primarii din județ. Temele abordate au fost Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, modificările la Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, ordonanța Guvernului privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică, modificări ale Legii energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, plățile prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Național de Redresare și Reziliență.
[eadvert]
Guvernul a aprobat prin OUG programul „Anghel Saligny”. Cîțu: Este un program transparent
„Programul Național de Investiții a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență în ședința de vineri, 3 septembrie, a Guvernului și va avea alocat un buget de 50 de miliarde de lei, în următorii șapte ani. Programul va finanța patru categorii mari de investiții, cu prioritate fiind cele din domeniul infrastructurii (drumuri județene, drumuri comunale, de interes local, variante ocolitoare ale localităților, poduri, pasaje etc). Alte domenii vizate sunt alimentarea cu apă și stații de tratare a apei, canalizare și stații de epurare și proiectele cu gaze naturale – sistemul de distribuție și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale, inclusiv partea de branșament”, transmit organizatorii.
Conform secretarului general adjunct, cererile de finanțare vor fi transmise într-o aplicație online, iar perioada de depunere va fi de 45 de zile, perioadă estimată să înceapă de la data de 20 septembrie.
Premieră europeană
Un alt subiect abordat a fost Ordonanța privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică, adoptată ca efect al creșterii prețurilor la materialele de construcții. Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului, România este prima țară din Europa care a adoptat un act normativ în acest sens. Ajustarea se face în baza unor indicatori stabiliți de Institutul Național de Statistică.
Cioloș anunță că miniștrii USR PLUS s-ar putea retrage din Guvern
Demisii în bloc: Miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvernul Cîțu. Barna: „Nu se mai poate așa”
Trimite articolul
XAcesti bani pentru ca vin de la guvern pot fi sifonati sunt mai buni decat fondurile europene.