„În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program”, a transmis AFM.
[eadvert]
„Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022″, a notat instituţia. Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic şi a Programului Rabla Plus rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.
Ulterior, în perioada 21 octombrie, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.
Start „cu stângul”
AFM anunţa, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate. Cu toate acestea joi seara, 22 septembrie, AFM a anunța că are nevoie de mai mult pentru a se asigura că programul va funcționa astfel că demararea acestuia a fost amânată. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.
Prin intermediul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.
Rabla Local a fost de la concepere un program extrem de dezbătut și nu foarte pe placul placul municipalităţilor, care inițial trebuiau să vină cu o contribuție de 50%. Acestea au cerut o majorare a contribuţiei financiare suportate de AFM în favoarea bugetelor locale. Astfel s-a ajuns la procentul de 30%.
Trimite articolul
XO porcarie de program , mai bine dezmembrezi masina si primesti mai multi bani.