Pentru Rabla plus, bugetul din acest an creşte de la 95 milioane la 140 milioane de lei, urmând ca pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să fie finanţate minimum 3.000 de maşini electrice.
„Se păstrează, ca anul trecut, valoarea de minimum 10.000 de euro, iar dacă se mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge pâna la 11.350 de euro”, a spus ministrul Costel Alexe. Aceasta este cea mai mare valoare a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa.
Condițiile de participare
La programul Rabla 2020 vor putea participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, ca în anii trecuți.
Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani, adică să fi fost înmatriculate iniţial în România, înainte de 1 ianuarie 2012. Există câteva condiţii pe care proprietarul persoană fizică trebuie să le îndeplinească pentru a avea dreptul la prima de casare. Printre acestea se numără: să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, să nu aibă obligaţii de plată la bugetul local, să se fi înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehicul nou, obţinând notă de înscriere. O altă condiţie este să fi predat autovehiculul uzat unui colector autorizat şi să fi obţinut certificatul de distrugere. De asemenea, trebuie să dovedească că a radiat din evidenţa circulaţiei autovehiculul uzat şi a obţinut certificatul de radiere, a prezentat producătorului validat dovada distrugerii şi a radierii din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat. Conform normelor în vigoare, beneficiarii programului „Rabla clasic” trebuie să achiziţioneze autovehiculul nou de la producătorul validat, care a eliberat notă de înscriere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!