În conferința de presă care a avut loc joi, la sediul partidului, președintele UDMR Bihor a declarat că, pentru ca județul Bihor să devină un model, este important ca atenția să fie îndreptată și către conectivitate, cultură, sport și turism.
„Conectivitatea este esențială pentru mobilitatea oamenilor, mărfurilor și serviciilor, atât în interiorul, cât și în exteriorul județului. Cine nu este conectat și nu are mobilitate, nu poate câștiga competiția pentru investiții și salarii mai bune. Noi propunem ca această conectivitate să fie extinsă și către celelalte județe limitrofe. Propunem construirea de drum expres și către Satu Mare și Hunedoara. De asemena, propunem un drum expres Marghita-Debrecen, care ar ajuta ca această regiune a Bihorului să devină cea mai conectată regiune și să fie foarte atractivă pentru investitori“, a declarat, în conferința de presă, Cseke Attila.
Tot pe partea de conectivitatea, UDMR își dorește să continue proiectul pentru construirea pistelor de bicicletă. De asemenea, după modelul austriecilor, se dorește crearea unei companii regionale de cale ferată, o companie care ar urma să ofere servicii prin care să fie dezvoltată și partea de turism.
„Prin aceste servicii de cale ferată, se pot face circuite turistice, inclusiv cu posibilitate de abonament,dar și pentru cei care lucrează în alte zone și fac naveta“, spune fostul ministru al Dezvoltării.
În ceea ce privește partea legată de cultură, turism și sport, Cseke este de părere că autoritatea județeană și cea locală trebuie să se implice, inclusiv prin finanțare, în organizarea de evenimente și festivaluri care aduc o vizibilitate și o promovare atât județului, cât și municipiului Oradea. „Sigur că nu este un domeniu în care să putem vorbi de profit. Este o investiție în viitor, dar este și un punct de atracție pentru oraș“, adaugă șeful UDMR Bihor.
[eadvert]
În ceea ce privește turismul, Cseke este de părere că atracțiile turistice ar trebui promovate la pachet.
„Autoritatea județeană, împreună cu agențiile de turism, trebuie să ofere pachete turistice în județul Bihor. Acest județ are foarte multe de oferit din punct de vedere turistic. De asemenea, turismul gastro-cultural a început să se dezvolte foarte mult în ultima perioadă. Putem să facem ceva la nivel organizat, inclusiv festivaluri și zile gastronomice care sunt legate prin orașele sau comunele înfrățite. Este cea mai ușoară metodă de a aduce o gastronomie din altă țară. Totodată, ne dorim un brand bihorean și pe gastronomie, de exemplu, un concurs pentru înghețata județului, prăjitura județului ș.a.m.d., asta înseamnă implicarea tuturor celor care se ocupă de asemenea produse, dar și promovarea județului prin produsele locale“.
În încheiere, senatorul a explicat că cluburile mai mici de sport trebuie susținute, inclusiv financiar. De asemenea, acesta este de părere că Oradea poate deveni capitala României pe partea de sport pe apă, atât pe polo, cât și pe înot sau sărituri în apă.
Trimite articolul
XUDMR nu aveți nici o șansă CJ este a lui Bolojan va pierdeți vremea nici măcar maghiari nu votează cu voi
Ce frumos viseaza unii brancardieri ! Sa fi tras prafuri ?