Programul acestei ediții cuprinde concerte în aer liber, un spectacol de stand-up comedy, Târgul meșterilor populari din Valea Ierului și bineînțeles deja tradiționala defilare a carelor alegorice cu flori care vor poposi apoi în Piața Unirii.
Ediția 2021 a Zilelor Culturii Maghiare este programată în perioada 20-22 august, în două locații: Cetatea Oradea și Piața Unirii.
Carele alegorice sunt expuse deja în Debrecen, urmând ca sâmbătă dimineața să ajungă în Oradea.
Vineri, 20 august
19:00 – 20:30 – Filarmonica de Stat Oradea, Sala de concerte „Enescu – Bartókˮ – Johannes Brahms – Dansuri maghiare nr. 1 – 21.
Dirijor: ROMEO RÎMBU
Biletele se găsesc la Casieria Filarmonicii și online, pe https://www.bilete.ro/mvc/booking/event/28523
[eadvert]
Sâmbătă, 21 august
Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
19:00 – 20:00 Spectacol pentru copii cu trupa MintaPinty zenekar
20:30 – 22:00 Concert LAJKÓ FÉLIX
Duminică, 22 august
Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
18:00 – 19:00 Stand-up comedy cu Felméri Péter
19:30 – 21:00 Concert HOT JAZZ BAND
Târgul Meșterilor Populari – Piața Unirii – 20-22 August, 10:00 – 21:00
Carele alegorice cu flori – Piața Unirii – 21 August, 10:00 – 20:00
Condiții de participare
Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, accesul la spectacolele din Cetatea Oradea este permis pentru persoanele care:
– sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore;
– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Verificarea se va face la intrarea în perimetru.
Masca de protecție este obligatorie pentru toți spectatorii cu vârsta > 5 ani.
Trimite articolul
XVasy, te asteptam cu drag!
Frumos, noi am defilat de doua ori prin Budapesta cu armata, tancuri si tunuri, ei defileaza cu flori. Daca e nevoie mai defilam o data.
-
Poftim cultura.
-
mai defilăm odată ca să ce?! Să egalăm scorul? Trupele maghiare au intrat în București în octombrie 1595, apoi prin 1705, și mai recent în 6 decembrie 1916. Nu-i concurs, nici meci de fotbal…
-
Ii stiam pe unguri laşi şi neam de sluji.E explicabil, dupa Mohaci, 1526, au disparut din istorie ca natiune reprezentativa si au fost calariti (la propriu) aproape 400 de ani de turci, de austrieci, cine cum a vrut. Abia in 1867 au slabit austriecii putin lesa. O curiozitate: daca cineva, sa spunem austriecii, isi iau cu ei servitorii, sa spunem ungurii si merg la razboi, e corect sa spunem ca trupele sunt ungaresti?! E ca in co-productii, actorii lor, caii nostri.
-
aberezi fără grație, mare cunoscător al istoriei maghiarilor, când nu cunoști nici istoria românilor. Au dispărut ungurii din Transilvania și din Partium, ținut format tocmai datorită ocupării otomane incomplete în Câmpia Panonică?! În 1595 au fost trupele trimise de orădeanul (!) Sigismund Bathory, să-l scoată pe Mihăiță cel Viteaz de sub șeaua turcilor. Au eliberat Târgoviște, București, Giurgiu și prin octombrie au ajuns până la Brăila. În 1705 ungurii luptau tocmai împotriva austriecilor, comandantul trupelor care au intrat în București se numea Bercsenyi, de aici numele cartierului de mai târziu. În 1916 da, au fost și austrieci și nemți la București, coaliția era cunoscută demult. Arhivele nu mint, dar trebuie studiate, multe documente sunt accesibile online. Spor!
-
-