Deși a fost un an pandemic, 2021 a fost un an bun pentru Administrația Domeniului Public (ADP) SA Oradea. Cel puțin așa susține Liviu Andrica, directorul general al ADP. Declarațiile lui Andrica se bazează, ca de obicei, pe cifre. Acestea au fost prezentate joi, 10 februarie 2022, într-o conferință de presă.
ADP Oradea a obținut în 2021 un profit net de 11,9 milioane de lei.
Aquaparkul, regina
Și anul trecut, Aquaparkul Nymphaea a fost vectorul de imagine al ADP Oradea. Liviu Andrica susține că nu doar al ADP, ci și al Municipiului Oradea și al județului Bihor.
[eadvert]
Și ADP Oradea s-a confruntat în 2021 cu mai multe probleme legate de pandemie, dar a terminat pe profit.
„Am avut un profit mai bun ca în 2020 cu 91%. Aquaparkul Nymphaea și-a început anul trecut activitatea în 1 iunie. Cu toate acestea, am avut un număr de 220.000 de vizitatori, cu 53% mai mulți decât în 2020. Automat și veniturile noastre au crescut la 17 milioane de lei. Cheltuielile au fost de 10 milioane de lei, rezultând un profit de 7 milioane de lei. Cu peste 151% mai mare ca în 2020, cu toate că am funcționat, practic, șapte luni”, a declarat Liviu Andrica.
În 2021, în aquapark au fost făcute mai multe achiziții, lucrări și investiții menite să crească calitatea serviciilor: o instalație frigorifică, un pulverizator tip roabă, patru televizoare, 60 de umbrele telescopice din aluminiu, 60 de stâlpi de ghidare, relocarea barului, reparații de întreținere.
Directorul general al ADP spune că cel mai bun indicator de performanță al aquaparkului sunt clienții, al căror număr a crescut de la an la an.
„Asta înseamnă că noi oferim condiții cel puțin la fel, dacă nu mai bune, ca în urmă cu cinci ani, când am deschis aquapakul. Având în vedere că au trecut cinci ani de la inaugurare, perioadă în care nu am putut face modificări la proiect, următorul pas pe care-l avem în vedere este construirea unui hotel în aquapark. Am constatat că majoritatea clienților sunt veniți din exteriorul județului și ar dori și cazare. Vrem să construim, din fonduri proprii, un hotel de 2 – 3 stele, care să ofere servicii complete: cazare, spa, masă. Acest lucru ne-ar permite să acceptăm și tichete de vacanță”, a precizat directorul ADP Oradea.
Hotelul ar urma să fie construit în zona terenurilor de sport și ar urma să aibă 100 de camere, 200 de locuri de cazare.
Un alt obiectiv al ADP Oradea este Ștrandul Ioșia, care a reușit și el, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, să iasă pe plus în 2021. Acesta a fost vizitat în 2021 de aproape 168.000 de clienți, cu 78% mai mulți ca în 2020. Pe spațiul Ștrandului Ioșia se caută finanțare pentru construirea Grădinii Termale Ioșia, proiect înaintat Primăriei Oradea.
Zoo, cimitir, piețe
Și numărul de vizitatori ai Grădinii Zoologice Oradea a crescut în 2021 cu 48%, peste 135.000 de persoane trecându-i pragul anul trecut.
Cimitirul Municipal Rulikowski a avut o activitate intensă în 2021, numărul înmormântărilor ajungând și la 15/zi în perioada de vârf a pandemiei. Au fost efectuate 2.245 de înmormântări, cu 351 mai multe decât în 2020.
„În 2021, ADP a continuat programul de investiții început la Cimitirul Municipal. Sunt în curs de execuție lucrările de construire a unui Columbar pentru urne. A fost achiziționat un utilaj pentru săpat gropi, a fost implementat Programul de cartografiere și inventariere locuri de înmormântare. Au început lucrările de modernizare a Capelei Municipale”, a mai informat Liviu Andrica.
În acest an va demara programul de redistribuire a locurilor de veci cu restanțe la plată mai mari de doi ani. Alt proiect pe care ADP îl are în vedere este construirea de cavouri de până la șase locuri, care vor fi distribuite prin licitație. Acestea vor fi construite în zona porții dintre Cartierul Europa.
În cadrul conferinței s-a discutat și despre situația piețelor din Oradea.
„Au trecut doi ani de când așteptăm un aviz de la Cultură pentru refacerea fostei hale de la Piața Cetate. Am înțeles că în martie s-ar putea să fie gata proiectul de consolidare/refacere a vechii hale. Dacă lucrurile merg bine, în martie – aprilie, se va putea scoate la licitație realizarea acelei investiții”, a specificat Liviu Andrica.
În legătură cu problemele legate de angajări, șeful ADP Oradea a găsit soluția. În perioada următoare sunt așteptați 20 de nepalezi, care vor fi angajați la Cimitirul Municipal sau ca bucătari ori maseuri.
Întrebat care este secretul realizărilor ADP, directorul general a răspuns ferm: „criterii transparente și multă muncă”.
Trimite articolul
XSi angajatii platiti pe salar minim. Iar cei din birouri multi si prosti. Din partid. Asta nu spune nimeni
Locuitori mai bogați la aşa profit.
CATI DINTRE VOI ORADENI ATI MERS LA AQUAPARK IN 2021? SI DE CATE ORI?
Conform propriilor lor statistici DOAR 10% dintre vizitatori sunt oradeni. Oare de ce?
BOLOJAN A DISTRUS UN STRAND SUPERB – CHIAR DACA ERA NEINTRETINUT INTENTIONAT – IMENS, CU MULTE BAZINE, SPATII VERZI, MULTE TERENURI DE SPORT, TARABE CU PRODUSE, IN VREMURILE BUNE SI BARCI PE CRIS.
BILETUL ERA ACCESIBIL, LITERALMENTE MII DE ORADENI MERGEAU ACOLO ZILNIC, NU DOAR IN WEEKEND.
Daca ai facut aquapark de ce trebuia sa distrugi strandul? Puteai sa-l pui in alt loc si revitalizai si zona respectiva.
Este ‘specific bolojan’ – ori de cate ori construiesti ceva trebuie sa distrugi, exemplele abunda: Ciuperca, piata de vechituri, stadionul Vointa, parcarea inutila din centru, piata ORIBILA din fata teatrului, cinematografele Patria, Crisana etc etc
In sfarsit – sa mai spun ca a distrus, DESIGUR, si Silvasul.
-
Oradenii get beget sunt niste idioti, orasul e pentru cei din afara. Noi viniturile conducem si dezvoltam orasul. Cu-i nu-i place e liber sa se mute din oras.
-
Vaca de muls n-are puls.
-
adevaraaat
-
-
dan12_👍👍👍👍👍
Suntei niste nemernici !!! Ar trebui dat reducere pt localnici pt ca noi ei au contribuit la acest profit la construirea aquaparcului!!! Dar arfi dupa voi pe oradeninici nu asi lasa inauntru ca doarvoi numai turistii vretii pt ei faceti tot,pt cei localnici sveti doar taxe amenzi si impozite mari !!!
-
ce sa mai intri si tu oradean de rand ? din strandul municipal unde incapeau jumatate din oradeni, au facut un mini aquapart de lux cu 1800 de locuri . asa cum zici oradenii au fost buni doar sa cotizeze pt el 🙁
Nu înțeleg de ce aducem nepalezi ca bucătari sau maseuri???
Suntem întregi la cap? Românii noștri merg să muncească asemenea sclavilor în Germania sau Italia și noi aducem nepalezi???
Sunteti niște GUNOIAIE jegurilor de la ADP!