E obişnuită să fie cea mai bună. Simona Laura Lascu predă la Şcoala cu clasele I-VIII din Sânmartin. Faptul că a luat zece la definitivat nu e o întâmplare. În urmă cu trei ani, la titularizare tânăra a obţinut nota 9,70, cea mai mare notă pe judeţ. „Munca şi profesorii buni pe care i-ai avut de-a lungul timpului, metodele de lucru cu care te-ai obişnuit încă de la grădiniţă sunt extrem de importante. Eu am fost elevă la Liceul pedagogic încă din clasa I şi acum sunt la o întâlnire cu fosta mea dirigintă fiindcă eu cred că orice succes al meu este şi unul al domniei sale. Aşa cum cum succesul copiilor mei de la clasă este şi succesul meu. Premiile obţinute de copiii de la clasă confirmă că nota mea la examen nu e întâmplătoare. Am avut copii care au luat 100 de puncte, punctaj maxim , la Evaluarea în Educaţie. Despre subiecte, pot să spun că noi candidaţii ne-am speriat fiindcă au fost întocmite la nivel naţional. Pot să spun că au fost interesante, şi că a contat experienţa la clasă. Eu am scris forate mult referitor la lucru la clasă”, ne-a spus Simona Laura Lascu.
Profa de germană
Olivia Pelea preda germana la Liceul Teoretic Iuliu Maniu şi la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu. A abolvit la clasa de germană de la Colegiul Mihai Eminescu. Munca la clasa e foarte importantă însă şi pentru Olivia Pele. Profesoara spune că subiectele au necesitat un volum mare de muncă şi că a scris mult din experienţa la clasă. Aceasta în condiţiile în care metodica era o treime din notă. „Am avut şi rezultate cu copii şi sper că mulţi dintre cei care sunt acum clasele a V-VI să ajungă la olipiade”, ne-a mărturisit profesoara. „Subiectele au fost în regulă. Chiar dacă am avut un subiect din post modernism pe care nu l-am studiat în facultate, dar am studiat curentul”, spune Olivia.
Dascăl şi preot
Traian Nojea predă religie ortodoxă la Şcoala cu clasele I-VIII din Drăgeşti. Consideră că cel mai important în obţinerea performanţelor ca dascăl este sistematizarea timpului şi a pregătirii individuale, dar şi o bună organizare metodico-ştiinţifică a dascălului. Lucrează în învăţământ de doi ani, dar este şi preot la catedrala ortodoxă. „Sincer nu mă aşteptam să iau zece. A fost foarte mult de învăţat. Sunt cu atât mai mulţumit, cu cât desfăşor două activităţi complementare: sunt şi preot la Catedrala Nouă”, spune Traian Nojea. Nici rezultatul obţinut de profesorul de religie nu e întamplător. A fost şef de promoţie în Facultate, cu media 9,90 şi a obţinut un onorant loc VIII la Olimpiada naţională de filosofie, iar acum doi ani a avut cea mai mare notă la examenul de titularizare. Din păcate bani nu sunt pe măsura performanţelor înînvăţământ. „Primul meu salariu a fost 640 de lei. Acum am 860 de lei fiindcă sunt şi diriginte, altfel aş avea 760 lei”, a spus tânărul dascăl.
Citiți principiile noastre de moderare aici!